Jaką rybą zastąpić karpia? Chociaż króluje na polskich stołach w wigilijny wieczór, to wielu za nim nie przepada. Zamiennika wcale nie trzeba szukać daleko. Wciąż niedoceniana ryba, która jest bogata w białko i cenne aminokwasy, pływa w polskich wodach. Jej mięso jest lekkostrawne i niskokaloryczne, a ponadto wspiera układ nerwowy.
Już jest, wyczekiwany całym rokiem Burger Drwala powrócił do oferty sieci McDonald's. Kanapka z dodatkiem gorącego smażonego sera co roku jednak winduje swoją cenę do zaskakującej wartości. Ile kosztuje Burger Drwala w 2024 roku?
Pierogi? Nie są trudne do zrobienia, choć pierwszy raz może wydawać się wręcz nie do przejścia. A to dlatego, że w przypadku dań złożonych tylko z kilku składników ważna jest ich jakość. Bez względu jednak na sposób przygotowania pierogów czy wybór farszu, istnieje coś, co sprawi, że będą miękkie i elastyczne. Oto sekret!
Przygotowanie idealnych kotletów schabowych to dla wielu Polaków nie lada wyzwanie. Teraz głos w sprawie tego popularnego dania zabrać postanowiła Magda Gessler. Restauratorka wypunktowała błędy, które mogą zrujnować tę potrawę. Oto co robić, aby kotlety zawsze wyszły smaczne i chrupiące.
W pierwszej połowie listopada w cukierniach zdecydowanie królują rogale świętomarcińskie oraz marcińskie. Przysmak ten ma wielu zwolenników, którzy z apetytem raczą się nim. A ile trzeba zapłacić za ten smakołyk u Magdy Gessler? Cena może zwalić z nóg.
Kotlet mielony to przysmak, który zapewne systematycznie pojawia się w naszych domach jako kluczowy składnik obiadu. Znakomicie skomponuje się z wieloma dodatkami, m.in. z ziemniakami oraz bukietem surówek i zachwyci swoim smakiem niejedną osobę. Jakub Kuroń, syn Jacka, zdradził, co dodaje podczas przygotowywania mięsa na kotlety. Ta przyprawa sprawia, ze potrawa smakuje wyśmienicie.
Dla wielu osób rosół jest najlepszą zupą, aromatyczną, sycącą, królującą na większości rodzinnych imprez. Choć mogłoby się wydawać, że jest prosty do przygotowania, a składniki do niego dostępne niemal w każdym sklepie, okazuje się, że są pewne dodatki, które mogą sprawić, że stanie się on niebezpieczny dla zdrowia. Czego zatem należy unikać podczas przygotowywania go?
Magda Gessler zasłynęła jako wymagająca restauratorka, która kulinarnego rzemiosła uczy osoby biorące udział w “Kuchennych rewolucjach”, chcąc jednocześnie wspomóc ich biznesy w rozwoju. A co o schabowym serwowanym w “U Fukiera” myśli jeden z gości restauracji? Nie krył swojego rozczarowania.
Książulo to znany twórca internetowy, który słynie ze swoich recenzji kulinarnych. Jakiś czas temu mężczyzna trafił do szpitala i musiał przejść operację. Teraz w mediach społecznościowych pojawiła się jego ocena szpitalnego jedzenia. Oto jak ocenia podane dania.
Turystyka jest branżą niezwykle dynamiczną, wrażliwą na nowe rozwiązania technologiczne oraz komunikacyjne i podlegającą stałym przemianom. Dlatego też Polska Organizacja Turystyczna dokłada wszelkich starań, by wpisywać się w najnowsze trendy światowego rynku turystycznego. Pokłosiem tych działań jest podpisanie przez POT w 2023 r. umowy o współpracy ze znanym na całym świecie Przewodnikiem Michelin. Jest to doskonała okazja do promowania polskiej turystyki pod kątem wspaniałych tradycji kulinarnych.
Znany raper, Kizo, wkracza na rynek gastronomiczny wraz ze swoim nowym produktem, powstałym we współpracy z AM AM Kebab. Od 18 października PITA KIZO jest już dostępna w całym kraju w punktach gastronomicznych powyższej sieci. Co o produkcie mówi sam artysta?
Chlebek bananowy to przepyszny wypiek, który podbije serca wszystkich domowników. Jeśli masz w domu zapomniane, sczerniałe banany, koniecznie wypróbuj ten przepis. Gwarantuję, że będziesz wracać do niego regularnie.
Suplementy są nieodłącznym elementem diety wielu Polaków. Mimo ostrzeżeń lekarzy sięgają po nie osoby, u których nigdy nie stwierdzono niedoborów mikroskładników i witamin. W takim przypadku suplementacja może nieść za sobą negatywne skutki.
Najzdrowsze warzywo na świecie rośnie dziko i jest nieznane większości z nas. Widząc je, trudno wyobrazić sobie, że może być niezastąpionym elementem codziennej diety. Tymczasem to idealny wybór dla cukrzyków i osób borykających się z wysokim cholesterolem.