10 zł za jednego pieroga u Magdy Gessler. Wydało się, skąd taka cena

Magda Gessler bezsprzecznie należy do panteonu polskiej gastronomii. Prowadzi nie tylko 'Kuchenne rewolucje", ale także własne lokale, gdzie można zakupić apetyczne dania. A co o cenach potraw świątecznych, które oferuje restauratorka, myśli jej syn, Tadeusz Müller? Postanowił odnieść się do krytyki, która spada na jego znaną matkę.
Świąteczny catering u Magdy Gessler. Na jakie kwoty trzeba się nastawić?
Magda Gessler od dawna słynie jako impulsywna znawczyni kuchni, o czym mogli przekonać się widzowie oglądający “Kuchenne rewolucje”, w których występuje od samego początku, pełniąc funkcję prowadzącej oraz mentorki. Ponadto prężnie działa w branży gastronomicznej, posiadając własne lokale, cieszące się niemałym zainteresowaniem klientów chcących raczyć się apetycznymi daniami serwowanymi w jej restauracjach.
Mało tego - u Magdy Gessler można zaopatrzyć się również w catering, również ten świąteczny. Ile trzeba zapłacić za konkretne potrawy? Okazuje się, że ceny ich są dość wysokie.
Za pięć pierogów z kapustą i prawdziwkami należy zapłacić 51 zł, zaś 900 ml zupy grzybowej kosztuje u Magdy Gessler 83 zł. Cena barszczu czerwonego to 67 zł, a 300 g sałatki jarzynowej, zawierającej w sobie marynowane grzyby wyniesie 43 zł.
Gwiazda TVN jest w ciąży. Trudno uwierzyć, kim jest ojciec jej dziecka Poruszające wyznanie Ireny Santor. Chce się pożegnać z fanamiTadeusz Müller szczerze o krytyce związanej z cenami za świąteczny catering od Magdy Gessler
Ceny za menu świąteczne dostępne u Magdy Gessler wywołało niemałe poruszenie w sieci, a część internautów uważała, że oczekiwane przez restauratorkę kwoty są bardzo wysokie. Jak do tej krytyki odniósł się jej syn, Tadeusz Müller? Swoją opinią podzielił się podczas rozmowy z portalem JastrząbPost.
ZOBACZ TAKŻE: Żona Wiśniewskiego ujawniła, co będą robić w Wigilię. Wielu Polaków łapie się za głowy
Krytyka jest wywołaniem tematu i mówieniem o pewnym miejscu. Nie wszystkie miejsca są "demokratyczne". Ja jestem bardziej demokratyczny, bardziej "z ludu", a mama prowadzi miejsca bardziej prestiżowe, które też są potrzebne na rynku i też mają swoich odbiorców. Gdyby świat składał się jedynie z miejsc o jednakowym poziomie, byłoby trochę monotematycznie. Mamy miejsca bardziej eleganckie i na grubszy portfel i taki jest świat - wyjaśnił.
Co o cenach potraw u Magdy Gessler myśli jej syn, Tadeusz Müller?
A co Tadeusz Müller myśli o cenach, które trzeba zapłacić za dania oferowane w świątecznym cateringu od Magdy Gessler? Podczas rozmowy z portalem JastrząbPost przyznał, że na tę kwotę składają się różne czynniki, a głównymi jest jakość oraz zapewnienie klientom produktu, jakiego nie otrzymają w żadnym innym miejscu.
Jeśli chcesz spytać mnie, dlaczego te produkty tyle kosztują, to one są po prostu klasy premium. To jest półka premium i nie ma co z tym dyskutować. Z pewnością nie są bez powodu drogie. Jeśli robimy barszcz, to mamy bardzo mały "uzysk" w porównaniu do restauracji o średnim standardzie, gdzie też jest smaczny, fajny, ale bardziej rozcieńczony - wyjaśnił.
Szerokim echem w mediach rozeszła się również informacja dotycząca ceny pierogów, które można zakupić u Magdy Gessler. Przypomnijmy - 5 sztuk nadziewanych kapustą i grzybami kosztuje u niej 51 zł, co daje 10,10 zł za jedną sztukę. Czy zdaniem Tadeusza Müllera ta cena jest wysoka, czy adekwatna do jakości?
Nie wiem, czy to dużo. Jeśli ktoś go spróbuje i będzie żałował wydanych pieniędzy, to bardzo mi przykro, ale wydaje mi się, że mama ma na tyle pojęcia o gastronomii, że nikt nie będzie zawiedziony. Będzie to moment, który będzie można wspominać, przeżywać. Jest to produkt wyjątkowy, naładowany profesjonalizmem i sercem zespołu Magdy. Mama jest tak wyjątkową osobą, że dzieli się najlepszym produktem, jaki jest w stanie wprowadzić - powiedział syn Magdy Gessler.








































