Magda Gessler jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych restauratorek w Polsce. Gwiazda prowadzi między innymi lokal "Słodki Słony", gdzie można kupić jedne z najdroższych pączków w Warszawie. Jedna sztuka kosztuje aż piętnaście złotych.Agnieszka, która prowadzi na TikToku kanał dotyczący gastronomii, postanowiła odwiedzić lokal Magdy Gessler tuż przed Tłustym Czwartkiem. "Słodki Słony" ma być podobno jedynym miejscem, które dorównuje jakością słynnym pączkom z Górczewskiej.
Magda Gessler to jedna z najbardziej znanych polskich restauratorek, która od lat nie tylko prowadzi własne restauracje, ale również pomaga właścicielom lokali gastronomicznych w całej Polsce w ramach programu "Kuchenne rewolucje". Co ciekawe, wykształcenie gwiazdy TVN wcale nie jest związane z kuchnią czy biznesem. Wyuczony zawód Magdy Gessler może zaskoczyć wiele osób.Restauratorka wiele lat swojego dzieciństwa spędziła poza granicami Polski, ponieważ jej ojciec był korespondentem Polskiej Agencji Prasowej. Rodzina Magdy Gessler mieszkała więc m.in. w Bułgarii, a także stolicy Kuby, Hawanie.
Syn Magdy Gessler przechodzi trudne chwile, bowiem kilka dni temu jego dom na Podlasiu spłonął doszczętnie w pożarze. Tadeusz Müller wyznał w rozmowie z dziennikarzami, że posiadłość kupił dzięki kredytowi i miał w niej prowadzić swój biznes, a teraz wszystkie jego plany legły w gruzach.Pożar w podlaskim domu Tadeusza Müllera znajdującym się we wsi Radziszewo-Króle wybuchł w poniedziałek, 17 stycznia 2022 roku. Z ogniem walczyło aż 11 zastępów lokalnej straży pożarnej, jednak płomienie szybko rozprzestrzeniły się po drewnianym budynku.
Wielka tragedia w rodzinie Magdy Gessler. Dom jej ukochanego syna Tadeusza na Podlasiu spłonął w poniedziałek. - To jest jak strata bliskiej osoby. Jak strata członka rodziny - mówi zdruzgotany kucharz.Tadeusz Muller, będąc synem najsłynniejszej polskiej restauratorki, nie miał innego wyjścia i także musiał zostać znanym kucharzem. Od jakiegoś czasu potomek Magdy Gessler podbija szklane ekrany i rozwija własny biznes, jakim jest firma z cateringiem dietetycznym.Prywatnie jest szczęśliwym narzeczonym Małgorzaty, z którą w tym roku planuje wziąć ślub. Można by więc rzec, że Muller jest prawdziwym życiowym szczęściarzem, gdyby nie fakt, że ostatnio los spłatał mu nie lada przykrą niespodziankę, którą celebryta zapamięta do końca swoich dni.
Dopiero po wielu latach emisji "Kuchennych rewolucji" na antenie TVN Magda Gessler postanowiła ujawnić kulisy hitu stacji. Restauratorka zdradziła nieznane dotąd fakty na temat swojej pracy w telewizji. Okazuje się, że Magda Gessler nigdy nie wie, gdzie jedzie. - 15 minut przed wyjazdem dopiero dostaję adres - powiedziała w wywiadzie gwiazda TVN.Szczere słowa Magdy Gessler będą szokiem dla wielu fanów "Kuchennych rewolucji". Gwiazda TVN postanowiła ujawnić kulisy uwielbianej przez Polaków produkcji. Niektóre wiadomości to zaskoczenie nawet dla najwierniejszych widzów.W rozmowie z portalem plejada.pl restauratorka podzieliła się szczerą opinią na temat programu, który prowadzi. Magda Gessler nie była świadoma tego, ile "Kuchenne rewolucje" zrobią dla jej kariery. Gwiazda TVN zdradziła jednak dużo więcej tajemnic.
Restauracja "U Fukiera" Magdy Gessler podniosła ceny pączków na miesiąc przed Tłustym Czwartkiem. Konsumenci już w ubiegłym roku narzekali na wysoką cenę wypieku, tym razem będą jeszcze bardziej zadziwieni. Nie każdego stać na łakocie od kucharki-celebrytki. Wzrost inflacji najwyraźniej dał się we znaki również Magdzie Gessler. Wysokie ceny pączków, które obowiązywały w jej restauracji w zeszłym roku, są teraz jeszcze wyższe. Za pojedyncze ciastko trzeba zapłacić kilkanaście złotych.
Sieć Biedronka przygotowała dla swoich klientów wyjątkową ofertę. Od 10 stycznia w sklepach tej marki dostępna jest kolekcja gadżetów kuchennych, a wśród nich są m.in. produkty sygnowane przez Magdę Gessler. Trzeba się jednak śpieszyć, bo będą one w sprzedaży jedynie do wyczerpania zapasów.Wyjątkowe gadżety kuchenne pojawiły się w najnowszej gazetce promocyjnej Biedronki. Hitem oferty są szklanki termiczne Renza produkowane pod szyldem słynnej polskiej restauratorki i prowadzącej programu "Kuchenne rewolucje".
Magda Gessler jest obecnie najbardziej rozpoznawalną restauratorką w Polsce. Gospodyni "Kuchennych rewolucji" ciężko pracuje na swoją renomę - prowadzi program telewizyjny, zarządza kilkoma lokalami, jest jurorką w "MasterChefie" i pisze książki. Ostatnio celebrytka musiała publicznie wytłumaczyć się z osiąganych dochodów.Magda Gessler - tak jak wiele rodzimych gwiazd - postanowiła powitać Nowy Rok poza granicami kraju. Restauratorka wybrała się wraz z ukochanym na egzotyczną Sri Lankę. Instagramowe konto celebrytki obfituje w kadry z tropikalnych wojaży.
Magda Gessler odpowiedziała fance, która zasugerowała, że zamieszczone przez nią zdjęcie zostało wykonane 30 lat wcześniej. Komentarz kobiety doprowadził gwiazdę do prawdziwego wybuchu.O tym, że Magda Gessler ma wybuchowy charakter, wiedział każdy, kto choć raz obejrzał "Kuchenne rewolucje". Odpowiedź na komentarz jednej z fanek mogła jednak zaskoczyć sympatyków restauratorki.
Magda Gessler zaprasza już na Sylwestra w restauracji "U Fukiera". Ceny za kolację są, jak na polskie standardy, wysokie, a dodatkowo zapłacić trzeba również za alkohol. Niektóre butelki kosztują nawet tysiąc złotych. W menu pojawiła się też pewna wpadka, którą fani postanowili wytknąć. Menu mówi samo za siebie. Dostępne są prawdziwe przysmaki i rarytasy. Nie wszystko jednak znajduje się w cenie i za niektóre przysmaki trzeba będzie osobno dopłacić.
Lara Gessler i Piotr Szeląg stanęli na ślubnym kobiercu jesienią 2020 roku, tuż przed narodzinami swojej córki, Neny. Skromna uroczystość odbyła się jednak tylko w gronie najbliższych im osób. Teraz córka Magdy Gessler i jej ukochany postanowili ponownie przysięgnąć sobie wieczną miłość, tym razem w towarzystwie licznej rodziny i przyjaciół. W sieci pojawiły się relacje z ich bajkowego ślubu w Zakopanem.Córka Magdy Gessler i warszawski prawnik zdecydowali się ponowić swoją przysięgę małżeńską, a uroczystość odbyła się w piątek, 10 grudnia 2021 roku w luksusowym hotelu Nosalowy Resort & SPA w Zakopanem. Wśród gości pojawiła się m.in. Agnieszka Wolszczyk, znana w sieci jako Ciocia Liestyle, która udostępniła na Instagramie zdjęcia i nagrania z ceremonii i zabawy weselnej.
W 2020 roku Magda Gessler została babcią, a rodzicami pierwszej wnuczki restauratorki są jej córka Lara Gessler i Piotr Szeląg. Choć gwiazda stacji TVN jest bardzo rodzinna, to niedawno w rozmowie z dziennikarzami przyznała, że jej kontakt z małą Neną jest ograniczony.Magda Gessler zaskarbiła sobie sympatię Polaków nie tylko swoją wiedzą o kuchni, ale również ogromną charyzmą i wybuchowym temperamentem. Restauratorka od lat prowadzi "Kuchenne rewolucje" i pomaga w biznesie właścicielom lokali gastronomicznych na terenie całego kraju.
Magda Gessler w finale "Kuchennych rewolucji" odwiedziła Restaurację w Borach w Żalnie. Początkowe wrażenie było bardzo niesprzyjające - wojskowe klimaty bardzo nie spodobały się restauratorce. Na początku rewolucji zniknął też jeden z kucharzy.Próba kuchni była absolutnie nieudana. Magdzie Gessler nie spodobała się ani jedna potrawa, którą spróbowała. Golonka pachniała dla niej "knurem". W samej kuchni też nie było najlepiej. Restauratorka znalazła stare zapasy nieświeżego jedzenia.
Magda Gessler rozstawiła się już na jarmarku świątecznym na warszawskim rynku. Pojawiły się pierwsze doniesienia o cenach produktów sygnowanych jej nazwiskiem i logiem restauracji "U Fukiera". Przechodni i internauci nie wierzyli własnym oczom. Ile może kosztować słoik bigosu?Gessler zapewnia, że ceny jej produktów są zawsze uzasadnione. Niektórzy klienci widzą w tym jednak pewną hipokryzję - Gessler sama zaleca, by ceny w restauracjach nie były zbyt wysokie, a sama chyba nie bierze tej rady do siebie.
Właścicielka jednej z restauracji, która przeszła "Kuchenne rewolucje", ujawniła całą prawdę o kulisach powstawania programu Magdy Gessler. W rozmowie z youtuberem z kanału "Żarłok TV" kobieta wyjawiła, czy musiała zapłacić za udział w show i w jaki sposób kręcone są odcinki programu.YouTuber z kanału "Żarłok TV" odwiedził restaurację Cibo Pazzesco w Sosnowcu, która ma swoją siedzibę na osiedlu Dmowskiego. Dawniej lokal nazywał się Magiliana, jednak cztery lata temu przeszedł "Kuchenne rewolucje".
Cateringi okolicznościowe to w ostatnich latach niezwykle popularna forma unikania konieczności spędzenia długich godzin w kuchni przed dużymi rodzinnymi świętami. Ofertę wigilijną przygotowała w tym roku również warszawska restauracja AleGloria, należąca do Magdy Gessler. Ceny niektórych dań mogą zaskoczyć wiele osób, jednak przedstawiciele restauracji przekonywali w rozmowie z nami, że zainteresowanie cateringiem jest ogromne.W ofercie przygotowanej przez lokal Magdy Gessler znajdują się zarówno tradycyjne potrawy wigilijne, jak i bardziej wyszukane pozycje kulinarne. Miłośnicy dobrej kuchni na pewno znajdą coś dla siebie, choć ceny mogą odstraszyć niejednego łakomczucha.
Magda Gessler ma dwoje dzieci - 32-letnią Larę i 38-letniego Tadeusza. Córka restauratorki w 2020 roku poślubiła Pawła Szeląga i w tym samym roku para powitała na świecie swoje pierwsze dziecko. Gwiazda "Kuchennych rewolucji" nie kryła wówczas dumy ze swojej córki i wnuczki. Teraz radosne wieści przekazał syn Magdy Gessler, który zapowiedział, że już w przyszłym roku także stanie na ślubnym kobiercu.– Bierzemy ślub w przyszłym roku i już nie możemy się doczekać. Wakacyjny relaks pozwolił nam zaplanować, jak będzie wyglądało nasze życie, co w nim zmienimy, gdzie zamieszkamy i czy będziemy się zajmować tym, czym do tej pory… Będzie dużo zmian – zapowiedział szczęśliwy syn słynnej restauratorki.
Niezwykle smutne zakończenie "Kuchennych rewolucji" w TVN. Zmarła pani Marzenna Koniuszy, szefowa kuchni baru Agata, który przechodził rewolucję w czwartkowym odcinku.Stacja zadedykowała zmarłej cały odcinek. Marzenna Koniuszy zmarła 20 września 2021 roku. Kobieta miała 59 lat.
Kolejny odcinek "Kuchennych Rewolucji" Magdy Gessler za nami. Tym razem królowa polskiej kuchni odwiedziła Grodzisk Mazowiecki, gdzie na nogi postawiła małą kawiarnię. Właściciele lokalu jeszcze przed emisją epizodu postanowili uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić, jak naprawdę wyglądała wizyta znanej restauratorki.Magda Gessler nie przestaje zmieniać oblicza polskiej gastronomii. W ciągu ponad 10 lat przeprowadziła burzliwe rewolucje w setkach lokali w całym kraju, często ratując je przed ostatecznym bankructwem. W ostatnim odcinku gwiazda TVN odwiedziła Grodzisk Mazowiecki, w którym przyszło jej się zmierzyć z podupadającą kawiarnią i małżeństwem na skraju kryzysu.
Ekipa "Kuchennych rewolucji" odwiedziła restaurację "Geneza smaku" w Karpaczu. Już na początku wizyty Magda Gessler miała wiele zastrzeżeń do lokalu, jednak omal nie zrezygnowała z kręcenia odcinka po tym, jak usłyszała, że jego właściciel ukrywa się przed nią.Magda Gessler po raz kolejny ruszyła w trasę, by "zmieniać oblicze polskiej gastronomii". Gwiazda stacji TVN była zawiedziona jedzeniem, które zaserwowano jej w karpackiej "Genezie smaku". Restauratorka określiła je mianem "pospolitego" i stwierdziła, że jest "kompletnie jałowe". To był jednak dopiero początek zaskoczeń, które czekały ją w Karpaczu. Karpacki lokal prowadził działalność sezonową i był otwierany na lato i zimę, a przez resztę roku pozostawał zamknięty. Magda Gessler od razu zwróciła uwagę na brak terminala płatniczego w restauracji oraz dziwne zachowanie personelu. Wkrótce okazało się, że restauracja jest rodzinnym biznesem, jednak jej członkowie nie są zgodni co do tego, w jaki sposób go prowadzić.
Vloger "Sprawdzam jak" sprawdził, czy restauracja Magdy Gessler "U Fukiera" zasługuje na swoją renomę. Internetowy twórca skosztował dań z karty flagowego lokalu najsłynniejszej polskiej restauratorki. Okazało się, że nieprzyjemną niespodzianką były nie tylko ceny. "Sprawdzam jak" zwrócił uwagę na kartę, za którą właściciele restauracji odwiedzanych w programie "Kuchenne rewolucje" byliby przez Magdę Gessler mocno zrugani.Recenzja wizyty w restauracji Magdy Gessler "U Fukiera" może nie spodobać się gwieździe TVN. Prowadząca "Kuchenne rewolucje" zaliczyła sporą wpadkę.- Gastronomia w Polsce to branża, która rozwija się bardzo szybko. Powstają coraz to nowe restauracje czy bary, a knajpy ze stażem nie mają gdzie robić rezerwacji. Podobno też tak jest z restauracją Pani Magdy Gessler, czyli osoby, której nie trzeba nikomu przedstawiać. "U fukiera" - tak nazywa się knajpa do której udałem się na gastronomiczne sprawdzanie - czytamy w opisie filmu vlogera "Sprawdzam jak".
Kolejny odcinek "Kuchennych rewolucji" przed nami. Tym razem Magda Gessler odwiedzi Zamość, ale nie wszystko pójdzie po jej myśli. Wszystko wskazuje bowiem na to, że próba reanimacji upadającej restauracji nie powiedzie się w pełni. Klienci lokalu nie pozostawiają w internecie żadnych złudzeń.Magda Gessler od 11 lat zmienia biznesy i życia ludzi, którzy zdecydowali się na prowadzenie restauracji. Jej "Kuchenne rewolucje" śledzą miliony Polaków, a kontrowersyjne metody działania zyskały wielu fanów. I choć restauratorka może pochwalić się licznymi sukcesami, nie zawsze udaje jej się podźwignąć upadające interesy.
Najnowszy odcinek "Kuchennych rewolucji" zaprowadził Magdę Gessler do Zamościa. Już 21 października Polacy zobaczą jak najsłynniejsza restauratorka, odmienia restauracje "Złota kura". Od samego wejścia do restauracji oczy Magdy Gessler tylko się powiększały.Zdumienie Magdy Gessler prowadzącej "Kuchenne rewolucje" w czasie wizyty w "Złotej kurze" przeszło wszelkie granie. Okazuje się, że restauracja w Zamościu nie zachwyciła restauratorki.
W jednym z odcinków programu „MasterChef” Magda Gessler nie gryzła się w język, oceniając dania przygotowane przez uczestników. Niektórzy widzowie uznali, że tym razem znana restauratorka przekroczyła granicę dobrego smaku. Potrawa Roksany, która bierze udział w kulinarnym show TVN, została porównana do fekaliów. Kobieta miała prawo poczuć się okropnie.Krzyki, przekleństwa i tłuczenie talerzy w wykonaniu Magdy Gessler nikogo już prawdopodobnie nie dziwią. Gwiazda TVN znana jest z bardzo żywiołowych reakcji i ciętego języka. Choć zawsze ma dobre chęci, to nie unika ostrej krytyki, gdy ktoś jej podpadnie. Część widzów programu „MasterCherf” uznała jednak, że restauratorka przesadziła z komentarzem.W najbliższym odcinku kulinarnego show TVN Magda Gessler nie była – mówiąc delikatnie – zachwycona daniem przygotowanym przez jedną z uczestniczek. Roksana, która bierze udział w 10. edycji programu, dowiedziała się, że przygotowana przez nią potrawa przypomina znanej restauratorce fekalia. Nie ulega wątpliwościom, że trudno przełknąć taką ocenę.
Magda Gessler niedawno przeprowadziła rewolucję w restauracji "Silvano" w Połajewie. Lokal, znany obecnie jako "Karczma Gę gę gę" oferuje gościom atrakcyjne menu, w którym króluje mięso z gęsi. Jak donoszą internauci, ceny, które widnieją w opublikowanej w sieci karcie dań, są znacznie niższe niż w rzeczywistości.Wizyta w "Karczmie Gę gę gę" może być nie lada gratką dla fanów pieczonej gęsi z pyzami, jabłkami i modrą kapustą. Do skosztowania specjału kusi nie tylko relatywnie niska cena, ale także zachwyty gospodyni "Kuchennych Rewolucji".
Magda Gessler opowiedziała o swoim minionym urlopie. Gwiazda TVN ujawniła, że w Meksyku zdarzyło się coś, czego nie będzie wspominała najlepiej. Prowadząca „Kuchenne rewolucje” opowiedziała o wypadku, jaki przeżyła wraz z partnerem Waldemarem. Para spadła ze skutera i znalazła się pod wodą. Na szczęście oboje szybko otrzymali pomoc.Pewnego dnia Magda Gessler wraz z Waldemarem wybrali się na wyprawę skuterem po oceanie. To zaledwie jedna z atrakcji, jakie para miała w Meksyku. Ten przejazd jednak nie przebiegł po ich myśli. W trakcie podróżowania doszło do wypadku.Z relacji Magdy Gessler wynika, że w pewnym momencie wraz z Waldemarem straciła równowagę. Para spadła z urządzenia i znalazła się pod wodą. Całe szczęście nie doszło do tragedii. Oboje zostali uratowani. Jak się okazało, pomocy potrzebowała zarówno gwiazda TVN, jak i jej partner.– Poważny wypadek. Nic się nam nie stało, ale mogło się stać. Czuwają na górze aniołowie – powiedziała.– Wywrócił się motor, myśmy się znaleźli pod wodą, zdarzają się takie rzeczy, jak ktoś ryzykuje. Kto nie ryzykuje, ten nie jedzie. Ukochany nie ratował, bo ratowano jego i mnie – wyjaśniła prowadząca „Kuchenne rewolucje”.
Magda Gessler padła ofiarą wielkiego oszustwa. W internecie pojawiły się informacje, jakoby gwiazda zachęcała swoich fanów do inwestowania w kryptowaluty. W związku z tym, restauratorka opublikowała oświadczenie, w którym zaprzeczyła doniesieniom.Magda Gessler jest niekwestionowaną gwiazdą TVN. Jej "Kuchenne rewolucje" śledzą miliony Polaków, z zapartym tchem oglądających każdy odcinek show. Swoją popularność Gessler umie doskonale wykorzystywać. Oprócz częstego goszczenia w różnych programach oraz reklamowania produktów spożywczych, restauratorka z powodzeniem prowadzi konto na Instagramie, gdzie ma ponad 1 mln obserwujących.Fakt ten postanowili wykorzystać jednak oszuści, którzy rozpuścili w internecie plotki o tym, że jurorka "Masterchefa" namawia ludzi do inwestowania w kryptowaluty. Na gwiazdę spadł duży hejt, obok którego nie mogła przejść obojętnie i stanowczo skomentowała całą sytuację.
Magda Gessler postanowiła wykorzystać swoje zasięgi w mediach społecznościowych, by wesprzeć akcję charytatywną "Dekolt dla Białorusi". Na Instagramie gwiazdy pojawiła się odważna fotografia. Restauratorka pozowała do niej bez bielizny.Inicjatorką akcji "Dekolt dla Białorusi" jest Jana Shostak. Aktywistka zasłynęła w mediach za sprawą głębokiego dekoltu, który zaprezentowała podczas konferencji prasowej z Robertem Biedroniem w sprawie Białorusi. Wykorzystała popularność, wypisując na klatce piersiowej hasła sprzeciwu wobec reżimu Łukaszenki. W jej ślady poszły rodzime gwiazdy.