Magda Gessler zaprezentowała ofertę na Wielkanoc. Ceny zwalają z nóg
Magda Gessler ruszyła ze sprzedażą przysmaków na tegoroczną Wielkanoc. W ofercie zaprezentowanej przez restaurację gwiazdy TVN znalazły się m.in. ciasta, faszerowane jajka i pieczone mięsa. Aby tradycji stało się zadość, wszystko przyrządzone zostało według autorskich przepisów, a proponowane dania, jak co roku, osiągają horrendalne ceny.
Rekordowa inflacja i wojna w Ukrainie sprawiły, że ceny artykułów spożywczych dramatycznie poszły w górę. Nic więc dziwnego, że na myśl o zbliżających się świętach Wielkanocnych wielu Polaków łapie się za kieszeń i ze zmartwieniem planuje miesięczne wydatki.
O tym, że Wielkanoc będzie droga nie trzeba już nikogo przekonywać. Mimo wszystko zawsze można pocieszać się faktem, że na przygotowania można było wydać jeszcze więcej niż kupując w znanych sieciówkach. Wystarczy tylko spojrzeć na tegoroczną ofertę Magdy Gessler, by od razu poczuć się lepiej.
Magda Gessler prezentuje ofertę na Wielkanoc
Jako że za dwa tygodnie obchodzimy święta Wielkanocne, Magda Gessler ruszyła z coroczną sprzedażą swoich świątecznych specjałów w internetowych delikatesach restauracji "U Fukiera". Znana celebrytka kusi koneserów tradycyjnych dań rozbudowaną kartą, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
- Oferta wielkanocna "U Fukiera" jest już dostępna w naszych Delikatesach. W ofercie są produkty, np. ciasta, jajka, których zakup realizujemy tylko na terenie Warszawy, są odpowiednio oznaczone. Większość oferty w tym toku wysyłamy na terenie całej Polski oraz do krajów Unii Europejskiej - brzmi treść oferty prezentowanej na Facebooku.
Horrendalne ceny za przysmaki restauratorki
Faszerowane jajka, barszcz biały na zakwasie, pieczone mięsa, domowy chleb, sosy i ciasta to tylko jedne z wielu przygotowanych przez gwiazdę TVN dań, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Magda Gessler proponuje nam szereg pyszności, za które trzeba jednak słono zapłacić.
Chętni muszą przygotować się choćby na to, że za 2,5 jajka faszerowanego pieczarkami i koprem zapłacą 30 złotych. Pięć złotych więcej kosztować będą zaś jajka z szynką, a na niecały litr kremu chrzanowego na zakwasie z żuru z pulpetami cielęcymi wydamy aż 75 złotych.
Jeśli ktoś nie chce lub nie umie przygotowywać pasty jajecznej, za skromny słoiczek smarowidła zapłaci dodatkowe 29 złotych, kilogram chleba to koszt 35 złotych, a 200 g majonezu - 18 złotych.
Słono zapłacimy także za słodkości
Lepiej nie będzie także w przypadku słodyczy. Przykładowo, jabłecznik z cynamonem wart jest 70 złotych. Dalej znajduje się kosztująca 80 złotych baba drożdżowa naszpikowana bakaliami oraz sernik krakowski za 90 złotych. Fortunę wydamy zaś płacąc za 1,2 kg makowca z orzechami (130 złotych).
Jak co roku, Gessler przygotowuje również różnego rodzaju kosze świąteczne. Najdroższy wyceniany jest na ponad 500 złotych, skromniejsze na 155-205 złotych.
Oczywiście, znając podejście restauratorki do używanych produktów i dbałość o zadowolenie klienta, można być spokojnym, że wszystkie składniki sprzedawanych rarytasów są najwyższej jakości. Mimo wszystko, zdrowe i smaczne święta z pewnością da się przygotować mniejszym kosztem.
Artykuły polecane przez redakcję Goniec.pl:
Krzysztof Jackowski opowiedział o swojej wizji na kwiecień 2022. Pojawić mają się nowe problemy
Tajemnicze bransoletki na rękach Andrzeja Dudy. Wiemy, co oznaczają
Wiktory 2021: Wielka wpadka organizatorów. Niepełnosprawna blogerka odebrała nagrodę pod sceną
Źródło: goniec.pl, fakt.pl