Ania Starmach wyjawiła, co zrobić, gdy pęka sernik. Postawiła sprawę jasno, ten sposób to hit
Anna Starmach znana jest widzom z programów spod szyldu “MasterChef”. Teraz była jurorka programu chętnie dzieli się ze swoimi fanami przydatnymi radami dotyczącymi gotowania. Tym razem padło na świąteczne wypieki. Gwiazda zdradziła, co zrobić z pękającym sernikiem. Trudno uwierzyć w to, co napisała.
Anna Starmach dzieli się z fanami kulinarnymi poradami
Szeroka publiczność miała okazję poznać Annę Starmach za sprawą jej występów w lubianych programach spod szyldu "MasterChef”. Ostatnio jednak gwiazda postanowiła całkowicie przewartościować swoje życie i odeszła z telewizji. Od tamtej pory skupia się na działalności w internecie, gdzie chętnie podpowiada swoim fanom, co robić, gdy gotowanie nie idzie nam tak, jakbyśmy chcieli.
Teraz ze względu na zbliżające się święta Boże Narodzenia 37-latka postanowiła zorganizować na swoim Instagramie specjalne “Pogotowie kulinarne”. To właśnie tam doradzała swoim fanom w kwestii świątecznych potraw. Jedna z internautek postanowiła dopytać byłą jurorkę, co zrobić w przypadku pękającego sernika. Jej odpowiedź nie pozostawia żadnych wątpliwości.
Anita Werner czekała z tym do samego końca "Faktów" TVN. Nagle zwróciła się do widzów "Randka w ciemno" powróci na ekrany? Jacek Kawalec powiedział wprostByła jurorka "MasterChef" pomaga w świątecznych przygotowaniach
Na swojej instagramowej relacji specjalistka podzieliła się z fanami kilkom radami na temat tego, jak w spokojny i bardziej zorganizowany sposób przygotować się do nadchodzących świąt Bożego Narodzenia. Nie zabrakło oczywiście również licznych przepisów, które idealnie sprawdzą się na wigilijnym stole. Wśród nich znalazły się m.in. paszteciki, które zdaniem Anny Starmach zaskakują prostotą przygotowania i idealnie sprawdzą się podane wraz z barszczem.
ZOBACZ: Hit! Marcin Maciejczak sparodiował świąteczne nagranie sióstr Godlewskich
Wśród porad nie zabrakło oczywiście tych, dotyczących wypieków, które stanowią główny obszar zainteresowania 37-latki. Jedna z internautek postanowiła zapytać ją, co zrobić w sytuacji, gdy nie wyrasta biszkopt. Gwiazda podkreśliła, że mogą być tego trzy powody. Wśród nich wymienia źle ubite białka, zbyt wysoką temperaturę w piekarniku lub złą proporcję mąki do jajek. Była jurorka “MasterChefa” podzieliła się także instrukcją, co zrobić, aby mak się nie sypał. Okazuje się, że odpowiedź jest wyjątkowo prosta.
Ja mak gotuję w mleku. “Doprawiam” dużą ilością miodu, a przed wyłożeniem na ciasto mieszam z ubitymi białkami - napisała w swoich mediach społecznościowych.
Anna Starmach z radą na pękający sernik
Anna Starmach słynie z tego, że jej rady są proste, a czasami wręcz doprawione nutką dobrego humoru. Gwiazda podchodzi bowiem z dystansem do gotowania i twierdzi, że najważniejsze jest pozytywne myślenie oraz nieco luzu w kuchni. Tak też było w momencie, gdy otrzymała ona pytanie, co zrobić z pękającym sernikiem. Okazuje się, że zdaniem ekspertki nie ma na to rady i trzeba po prostu cieszyć się z tego, co jest.
Nie przejmować się i polać lukrem lub czekoladą - wyjaśniła.
ZOBACZ: "Co myślisz o mężczyznach zakładających nowe rodziny?". Zaskakująca odpowiedź partnerki Hakiela