Magda Gessler sprzedaje grzyby. Ceny takie, że można złapać się za głowę
Sezon grzybowy w pełni. To idealny moment, by z apetytem zajadać się tymi leśnymi przysmakami, przyrządzanymi na wiele różnych sposobów. A ile trzeba zapłacić, by spróbować grzybowych potraw w delikatesach Magdy Gessler? Te ceny nie należą do najniższych.
W delikatesowym menu u Magdy Gessler pojawiły się grzybowe dania
Wielu osobom jesień kojarzy się nie tylko z powrotem do szkoły i końcem słonecznych i ciepłych dni, ale także z wyprawami do lasu, podczas których można znaleźć różnego rodzaju grzyby. Prawdziwki, borowiki, kanie - to tylko niewielka część darów natury, które następnie mogą wylądować na talerzach pod różną postacią.
Grzybiarze w tym roku wyjątkowo cieszą się obfitymi zbiorami i powrotami z lasów z pełnymi wiadrami i koszykami. Tym urodzajem zapewne cieszą się również kucharze, którzy w restauracjach serwują pyszne dania ze świeżo zebranych grzybów.
Również w delikatesach “U Fukiera”, które prowadzi Magda Gessler, pojawiły się dania z tych darów natury. Ile trzeba zapłacić, by móc spróbować tych apetycznie wyglądających potraw, które głównie składają się z grzybów?
Nie żyje jedna z najwybitniejszych polskich dziennikarek. Cios dla świata rodzimego filmu Smutne wieści dla fanów "Rancza", nie żyje filar serialu. "Odszedł od nas prawdziwy autorytet"Ile trzeba zapłacić w delikatesach Magdy Gessler za grzybowe potrawy?
Amatorzy grzybów - zbierania ich, jak i kosztowania, zapewne wiedzą, że dania przygotowywane z nich zwykle nie należą do najtańszych. Na tę cenę ma wpływ wiele aspektów, m.in. czas, który trzeba poświęcić, by je znaleźć oraz przygotować.
ZOBACZ TAKŻE: Burza tuż po nowym odcinku "Rolnik szuka żony". Widzowie nie zostawili na nich suchej nitki
W wielu restauracjach obecnie serwowane są grzybowe dania, które cieszą się niemałym zainteresowaniem wśród klientów. A ile trzeba zapłacić za nie w delikatesach “U Fukiera”, prowadzonych przez Magdę Gessler? By móc ich skosztować, należy przygotować się na wydanie niemałej kwoty.
Przyjrzyjmy się zatem cennikowi, który możemy znaleźć na stronie. Za słoik o pojemności 900 ml, zawierającego żur na prawdziwkach trzeba zapłacić 78 zł, a za taką sama pojemność zupy czystej grzybowej wyjdzie 83 zł. Kapusta wegańska z grzybami i pigwą kosztuje za to 91 zł.
Tyle trzeba zapłacić za dania mięsno-grzybowe w delikatesach "U Fukiera" u Magdy Gessler?
Delikatesy “U Fukiera” przygotowały znacznie szerszą ofertę, w której pojawiają się sezonowe grzyby, gdzie dodano również dania zawierające mięso. Za nie także trzeba sowicie zapłacić. Za słoik o pojemności 900 ml zawierający gulasz cielęcy z leśnymi grzybami należy zapłacić 89 zł, zaś pulpety cielęce w sosie z borowików kosztują tylko 2 zł mniej, czyli 87 zł.
Za to za słoik 200 g zawierający tymbaliki drobione z marynowanymi opieńkami należy zapłacić 33 zł, zaś foremka 500 g pasztetu z dziczyzny i grzybów kosztuje 98 zł.