Wielkanoc u Magdy Gessler tylko dla "bogaczy". Cena majonezu nie mieści się w głowie
Magda Gessler znana jest ze swojej nieprzewidywalności i kolejny raz zdołała zszokować swoich fanów. Ci z nich, którzy zapragną zaopatrzyć się w wielkanocne produkty sygnowane jej nazwiskiem, będą musieli wysupłać z portfeli naprawdę pokaźne sumy. Cena majonezu w delikatesach charyzmatycznej restauratorki zwala z nóg, ale również inne frykasy przyprawiają o zawrót głowy. Magda Gessler przesadziła?
Magda Gessler ma swoje delikatesy
Magda Gessler realizuje się nie tylko jako restauratorka i wzięta gwiazda popularnych programów telewizyjnych, ale także właścicielka prestiżowych delikatesów internetowych . Ten biznes to odpowiedz gwiazdy TVN na chęci fanów z całej Polski, którzy nie zawsze mogli odwiedzić jej lokale, a mieli apetyt na degustację jej autorskich pyszności.
Niestety, taka przyjemność nie nie należy do najtańszych , a nie wszystkie produkty, które można zamówić w sklepie celebrytki, są dystrybuowane na ternie całego kraju. To tyczy się np. majonezu, który mogą kupić jedynie warszawiacy lub Ci, którzy są w stanie odebrać go osobiście w słynnej restauracji U Fukiera.
Magda Gessler sprzedaje najdroższy majonez w Polsce?
Umiejętnością robienia majonezu Magda Gessler chwaliła się wielokrotnie na łamach programów "Masterchef" i "Kuchenne rewolucje". Tę wiedzę posiadła już jako młoda dziewczyna, gdy mieszkała z dziadkami pod Warszawą. Babcia nauczyła restauratorkę smaków, które ta kultywuje do dziś.
Sposobność, by zasmakować pereł tej rodzinnej tradycji, znajduje swoich amatorów, jednak za taką przyjemność trzeba słono zapłacić.
Ceny majonezu w Polsce w ciągu ostatnich lat mocno wzrosły, a wręcz poszybowały w górę. W 2020 roku za słoik zwykłego majonezu dostępnego w sklepach w całej Polsce trzeba było zapłacić około siedmiu złotych.
Aktualnie za taką samą pojemność trzeba zapłacić aż o sto procent więcej. Drożyzna jest jedynym argumentem, który usprawiedliwia cenowe poczynania Magdy Gessler, jednak, jak sądzą internauci, wszystko ma swoje granice.
200 ml majonezu z delikatesów Magdy Gessler jeszcze kilka miesięcy temu kosztowało 18 złotych, jednak aktualnie trzeba zapłacić aż 23 złote. Co wchodzi w skład tego nad wyraz drogiego specjału? Składniki są banalnie proste, więc naturalność rzeczywiście jest niepodważalna.
Są to wiejskie jajka, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, czosnek, uwielbiana przez Magdę Gessler musztarda rosyjska oraz sól i pieprz. Jak sądzicie, czy taki majonez jest wart swojej ceny?
Ile kosztuje WIelkanoc u Magdy Gessler?
Ku udręce łakomczuchów, inne produkty ze sklepu Magdy Gessler nie są tańsze . Aby na świątecznym stole wśród smakołyków znalazła się pasta jajeczna z majonezem, chrzanem i szczypiorkiem, trzeba nastawić się na wydatek rzędu 33 złotych. Mowa oczywiście jedynie o 200 ml, więc tę cenę można pomnożyć razy kilka. Sos tatarski jest jeszcze droższy, bo za 200 ml należy zapłacić aż 39 złotych (dla porównania - zwykła butelka ketchupu ma pojemność około 450 ml).
Gwiazda "Kuchennych rewolucji" za kilogram chleba inkasuje 35 złotych, a za duży słoik ogórków kiszonych 21 złotych. Wielkanoc nie może obejść się także bez sałatki jarzynowej. Ją również można zamówić od Magdy Gessler z dostawą do domu. Należy jednak mieć świadomość, że 300 ml sałatki kosztuje 41 złotych (cena rok temu za 500 ml - 29 złotych). Skusiła Was świąteczna oferta Magdy Gessler, czy nie zamierzacie raczyć się jej drogimi delicjami?
Źródło: ufukiera.pl