Rozrywka.Goniec.pl > Telewizja > "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler całkowicie odmieniła restaurację "Czterej pancerni"
Weronika Uszakiewicz
Weronika Uszakiewicz 09.03.2023 22:51

"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler całkowicie odmieniła restaurację "Czterej pancerni"

None
YouTube/tvnpl

W ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Czterej pancerni". Choć początkowo była przerażona bałaganem, zauważyła ogromny potencjał w potrawach serwowanych przez właścicieli. Czy rewolucja zakończyła się sukcesem?

"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler odwiedziła restaurację "Czterej pancerni"

W ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Czterej pancerni". Niestety warunki sanitarne lokalu pozostawiały wiele do życzenia. Na stoliku i sztućcach Magda Gessler znalazła ślady brudu. Pierwszym daniem zaserwowanym restauratorce był smalec z dodatkami. Podanie przystawki nie spodobało się gwieździe TVN, natomiast smak był do przyjęcia. 

Następnie zaserwowano kwaśnicę. To danie z kolei wyjątkowo przypadło Magdzie Gessler do gustu. - Jest lepsze niż w Zakopanem - powiedziała. Następnie podano burgera, który również jej posmakował.

Kolejnym daniem zaproponowanym przez lokal "Czterej pancerni" była pizza. Choć potrawa zachwyciła restauratorkę, narzekała ona na brudną deskę. - Myślę, że to jest pizza dla szczupłych lasek - skwitowała danie Magda Gessler. 

Po wejściu do kuchni Magda Gessler była rozczarowana. Choć przed jej wizytą ewidentnie posprzątano, w pomieszczeniu było brudno. Reakcja restauratorki wywołała u właścicielki lawinę łez. 

- To miejsce będzie miało głównie na celu zebranie przy stole ludzi, którzy będą się dobrze czuli. (...) Restauracja będzie się nazywała "Bistro kolorowe wazy" - zapowiedziała rewolucję gwiazda TVN.
 

Pracownik Lidla pokazał co dzieje się w sklepie, gdy nikt nie widzi. Nie wszyscy są zadowoleni

"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler zabrała załogę restauracji do wojska

Załoga restauracji wybrała się na spotkanie wojskowej grupy szkoleniowej. Wizyta miała nauczyć ich sprawnej pracy w zespole. Szkolenie zakończyło się niecodziennym wyzwaniem. Pracownicy mieli za zadanie zbudowanie z klocków lego restauracji. Dwoje z nich miało w tym czasie zasłonięte oczy. 

W tym czasie w "Kolorowych wazach" trwał remont i przygotowania do uroczystej kolacji. W kuchni powstawały przysmaki z przepisu Magdy Gessler, w tym śledzie w wyśmienitym sosie. - Ekipa mocno zaangażowana - podsumowała pracę uczestników "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler. 

Na kolacji zaserwowano między innymi fasolkę w pysznym sosie, pieczone ziemniaki i śledzie w wyrazistej oprawie. Wnętrze nabrało kolorów, a nowy wystrój nadał restauracji niepowtarzalnego klimatu. 

- To jaka zmiana zaszła w naszej sali przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Jest pięknie, jest kolorowo, jest tu życie - mówiła właścicielka lokalu.
 

"Kuchenne rewolucje". Dania bistra "Kolorowe wazy" zachwyciły Magdę Gessler

Po kilku tygodniach Magda Gessler wróciła do "Kolorowych waz", by sprawdzić jakość dań.  Wszystkie potrawy oceniła wyjątkowo wysoko. Śledź z ziemniakami i jabłkiem trafił w podniebienie restauratorki. Fasolka również wyjątkowo przypadła jej do gustu. Kotlet z ziemniakami i marchewką z groszkiem także zachwycił restauratorkę. - Soczyste, przepyszne, dzikie, niespotykane - skomentowała potrawę.

Rewolucja bez wątpienia się udała. Właściele przyznali, że mają ostatnio wielu nowych gości. Pochwały od Magdy Gessler również dodały im skrzydeł. - Wiem, co podaję. Wiem, co robię. Słucham wskazówek i chcę iść do przodu - powiedział właściciel restauracji.

Śledź najnowsze newsy na Twitterze Gońca .