Ceny wielkanocnych potraw u Magdy Gessler. Pasztet za 100 złotych to dopiero początek

Magda Gessler po raz kolejny postanowiła wyjść naprzeciwko oczekiwaniom klientów lubiących jej kuchnię i z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych zaoferowała im catering. Ile trzeba zapłacić, by podczas świątecznych dni móc delektować się daniami od słynnej restauratorki? Nie wszyscy będą mogli sobie pozwolić na ten luksus.
Catering od Magdy Gessler
Magda Gessler to zdecydowanie jedna z najpopularniejszych polskich restauratorek, a największą rozpoznawalność zapewniły jej “Kuchenne rewolucje”, podczas których pomaga innym właścicielom lokali w zarządzaniu i smacznym gotowaniu. Nie ogranicza się jednak do występów przed telewizorami, lecz sama prowadzi własne restauracje, cieszące się niemałym zainteresowaniem.
Magda Gessler po raz kolejny już postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniu klientów, ceniących sobie jej kulinarny talent i ponownie postanowiła zaoferować im świąteczny catering. Restauratorka systematycznie wychodzi z taką ofertą w okresie okołoświątecznym, dzięki czemu odciąży niejedną osobę od przygotowywania dań na świąteczny stół. Ile trzeba zapłacić, by móc sobie na to pozwolić? Ceny mogą zwalić z nóg.
Dalsza część artykułu pod zdjęciem.

Ile trzeba zapłacić za catering od Magdy Gessler?
Dzięki zaangażowaniu Magdy Gessler powstała możliwość, by zamówić u niej świąteczny catering, co jest idealną opcją dla osób, które nie chcą lub też nie mogą przygotować dań na Boże Narodzenie czy Święta Wielkanocne. Przyjrzyjmy się zatem ofercie wielkanocnej, którą swoim klientom proponuje Magda Gessler. Okazuje się jednak, że nie wszyscy będą mogli sobie pozwolić na to ułatwienie.
ZOBACZ TAKŻE: TV Republika chwali się zmianami, Rachoń pokazał, co zainstalowali w studiu. Widzowie będą zaskoczeni
Zacznijmy od tradycyjnej potrawy, której nie może zabraknąć na świątecznym stole - mowa tu o jajkach faszerowanych pieczarkami i koperkiem. Połówka tego przysmaku kosztuje aż 7,60 zł, a w wersji z szynką, jest jeszcze droższa - wówczas trzeba zapłacić 8,20 zł.
W ofercie u Magdy Gessler dostępna jest także pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Za 200 g tego dania trzeba zapłacić 35 zł.
Pascha wielkanocna ucierana z bakaliami o wadze 200 g od znanej restauratorki kosztuje 37 zł, a za foremkę (400 g) pasztetu z dziczyzny i grzybów trzeba zapłacić 98 zł.
W cateringowej ofercie od Magdy Gessler znalazł się także śledź sherry w sosie z selera naciowego o wadze 300 g. Za ten smakołyk należy zapłacić 58 zł.
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć sałatki jarzynowej. Osoby, które zechcą zamówić ją u znanej restauratorki, muszą się jednak liczyć z niemałą ceną. Otóż za 300 g trzeba zapłacić 43 zł.
Niespełna litr kremu chrzanowego z pulpetami cielęcymi u Magdy Gessler, który może spisać się na świątecznym stole, kosztuje 79 zł. Za to za 900 ml barszczu białego na zakwasie trzeba zapłacić 69 zł, a za żur z prawdziwkami 78 zł.
W cateringu oferowanym przez Magdę Gessler znalazła się również kiełbasa jałowcowa. Za pół kilograma należy zapłacić 37,50 zł. Nieco więcej, bo 39,50 zł, kosztuje pół kilograma kiełbasy białej parzonej.
Przejdźmy do mięs, które są niemal nierozłączną częścią Świąt Wielkanocnych. U Magdy Gessler pół kilograma boczku kosztuje 79 zł, a za tyle samo schabu ze śliwką trzeba zapłacić 78 zł.
Klienci “U Fukiera” będą mogli na wielkanocny stół zamówić również pieczoną kaczkę z antonówką. Ta kosztuje 193 zł.
Catering u Magdy Gessler - tyle trzeba zapłacić za desery
Były dania obiadowe i przystawki, wiec przyszedł czas na desery. Ile za słodkości trzeba zapłacić, decydując się na catering od Magdy Gessler? Tu również trzeba przygotować się na niemałe ceny, które mogą zwalić z nóg.
Restauratorka w swojej świątecznej ofercie ma mazurki, które zdecydowanie kojarzą się ze Świętami Wielkanocnymi. Dostępne są różne rodzaje: z białą czekoladą i kardamonem oraz kajmakowy z prażonymi orzechami - każdy z nich kosztuje 63 zł. Nieco więcej, bo 67 zł należy zapłacić za mazurka różanego.
W cateringu od Magdy Gessler kupić będzie można babę drożdżową z bakaliami o wadze 1,2 kg - ta kosztuje 88 zł.
Dostępna jest także beza z migdałowym kremem i za nią będzie trzeba zapłacić 133 zł.




































