Magda Gessler od lat prowadzi uwielbiane przez widzów "Kuchenne rewolucje". Choć w programie nie brakowało momentów kontrowersyjnych i smutnych, to jeden z ostatnich odcinków przyniósł dość spore zaskoczenie. Restauratorka zwróciła się dosadnie do 26-letniej córki właścicielki restauracji i uderzyła w najczulszy punkt,Magda Gessler od kilkunastu lat jest bohaterką uwielbianego programu "Kuchenne rewolucje", w którym pomaga właścicielom ratować podupadające restauracje.
Magda Gessler bez wątpienia należy do największych gwiazd TVN. Restauratorka zasłynęła dzięki żywiołowości, barwnym kreacjom i burzy loków na głowie. Prowadząca od lat "Kuchenne rewolucje" gwiazda niedawno zafundowała fanom niespodziankę i pokazała się bez makijażu.
Magda Gessler opublikowała na swoim profilu w mediach społecznościowym oficjalne przeprosiny skierowane do Wojciecha Ziemskiego. Poza odwołaniem swoich słów restauratorka będzie musiała jeszcze zapłacić fortunę. O co chodzi?
Ekipa "Kuchennych rewolucji" zawitała do Wrocławia, by pomóc właścicielowi restauracji "Margaret". Niestety właściciel lokalu i Magda Gessler nie potrafili znaleźć wspólnego języka. W trakcie programu doszło do zdumiewających scen. Jak zakończyła się rewolucja?
W poniedziałek 20 września 2021 roku odeszła Marzenna Koniuszy. 59-letnia szefowa kuchni kultowego baru "Agata" w Gorzowie Wielkopolskim przepracowała w nim niemal 40 lat. Restauracja pojawiła się w jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji", ale sympatyczna kucharka zmarła przed jego emisją.
W ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Czterej pancerni". Choć początkowo była przerażona bałaganem, zauważyła ogromny potencjał w potrawach serwowanych przez właścicieli. Czy rewolucja zakończyła się sukcesem?
"Kuchenne rewolucje" to jeden z najpopularniejszych programów stacji TVN. W czwartek 2 marca byliśmy świadkami nowego 26. sezonu. Trzeba przyznać, że działo się wiele, a właścicielka restauracji "Voila" dała się Magdzie Gessler we znaki. Czy i tym razem "kreatorka smaku" zdoła uratować upadający biznes?
Rosół to bez wątpienia jedna z najczęściej gotowanych w polskich domach zupa. Nie dość, że tradycyjnie je się ją w niedziele, to stanowi też w pewnym sensie bazę do większości zup, które królują na naszych stołach. Magda Gessler zdradziła, jak należy zrobić idealny wywar.
Trzy lata temu Magda Gessler przeprowadzała kuchenne rewolucje w restauracji "Barka" w Pile. Niestety działania restauratorki na nic się nie zdały. Barka w Pile została zalana, a właściciel nie miał ubezpieczenia.
Nie żyje Renata Kowalczyk, która 13 lat temu wzięła udział w "Kuchennych rewolucjach". Głos w sprawie śmierci kobiety zabrała sama Magda Gessler. Restauratorka doskonale pamięta właścicielkę karczmy "Obrochtówki". Z ust celebrytki padły piękne słowa.
Media zelektryzowała wieść o niespodziewanej śmierci 51-letniej restauratorki, pani Renaty z karczmy Obrochtówka w Zakopanem, którą wizytowała w "Kuchennych rewolucjach" Magda Gessler. Niewielu ma świadomość, że to nie pierwsza bohaterka programu, z którą na przestrzeni lat musieliśmy się pożegnać.
Nie żyje uczestniczka “Kuchennych rewolucji”, 51-letnia szefowa karczmy “Obrochtówka” w Zakopanem. Informację o jej nagłym odejściu przekazali pracownicy. Przyczyna śmierci nie jest znana.
Magda Gessler uchodzi w Polsce za jeden z największych autorytetów kulinarnych i nikogo nie dziwi fakt, że ludzie tłumnie odwiedzają jej lokale gastronomiczne, aby na własnych kubkach smakowych przekonać się, jak dobre są dania sygnowane jej nazwiskiem.
Sylwia Peretti 12 lat temu wzięła udział w "Kuchennych rewolucjach". Jak sama przyznaje, udział w programie, który miał sprawić, że jej lokal będzie funkcjonował na wysokim poziomie, zniszczył jej życie. Na jaw wyszły bulwersujące fakty.
Pani Dorota pięć lat temu wzięła udział w "Kuchennych rewolucjach", a odcinek z jej udziałem pobił rekordy oglądalności. Choć wizyta Magdy Gessler całkowicie odmieniła jej życie, właścicielka "Ziemi Brańskiej Gospody" martwi się o swoją przyszłość. Wszystko przez galopującą inflację. Restauratorka opowiedziała nam między innymi o swoich obawach, kulisach udziału w "Kuchennych rewolucjach" i samej Magdzie Gessler.
"Kuchenne rewolucje" gościły w maju we Wrocławiu, gdzie Magda Gessler dokonała zmian w lokalu z amerykańską kuchnią. Niestety, właścicielka restauracji Queens Street Bar przekazała przykre wieści, których nikt się nie spodziewał.
TVN podjął odpowiednie działania po tym, jak do mediów przedostała się informacja, że morderca 10-letniej dziewczynki z Inowrocławia był uczestnikiem "Kuchennych rewolucji". Stacja zadbała o to, byśmy nie zobaczyli już odcinka ze wspomnianym mężczyzną.
"Kuchenne rewolucje" pomogły Karczmie Malinowa Spiżarnia z miejscowości Wielącza tylko na chwilę. W nocy ze środy na czwartek wybuchł ogromny pożar, który "pożarł" prawie całą restaurację, ale także marzenia właścicieli o prowadzeniu udanego biznesu. Magda Gessler już tam nie zawita, chociaż tamtejsza kuchnia bardzo jej smakowała. Co dokładnie wydarzyło się z 14 na 15 grudnia i czy wiadomo, jak wzniecił się ogień?
"Kuchenne rewolucje" Magdy Gessler przeprowadzone zostały w jednej z restauracji w Bielsku Białej. Okazało się, że właściciel lokalu był tak zdesperowany klęską swojego biznesu, że popadł w alkoholizm. Na szczęście, udało mu się wygrać z chorobą.
"Kuchenne rewolucje" w Elblągu wpiszą się na karty historii programu ze względu na bulwersujące wyznanie właścicielki upadającej restauracji, która w obliczu kryzysu musiała posłużyć się pieniędzmi z 500 plus, by uniknąć bankructwa. Czy Magda Gessler i tym razem swoją gastronomiczną misję zakończyła sukcesem? Jak zareagowała na zaskakujące wyznanie dotyczące finansów?
Dziś w tv możemy spodziewać się znanych i lubianych programów rozrywkowych - pojawią się w nich Magda Gessler i Katarzyna Dowbor. Oprócz tego na antenie TV4 zostanie wyemitowany film, który zgromadził w kinach miliony ludzi na całym świecie - to epopeja fantasy.
"Kuchenne rewolucje" nadawane są od 6 marca 2010 roku i, niestety, wielu uczestników gastronomicznego show opuściło ten świat. Jak się okazuje, właściciel restauracji "Ziemniak czy Kartofel" (wcześniej "Kura domowa") odszedł w czerwcu tego roku.
Magda Gessler spędza na planie „Kuchennych rewolucji” cztery dni (a przynajmniej tak ukazuje to telewizja). Końcowy sukces każdej rewolucji zależy nie tylko od postawy właścicieli i personelu zmienianej restauracji, ale także od gospodyni programu. Postanowiła opowiedzieć, jak bardzo jest zapracowana, a swoją „posługę” na planie największego hitu TVN określiła niemal jako katorżniczą. Co dokładnie powiedziała i dlaczego (jak to często bywa) przesadziła?
„Kuchenne rewolucje” to największy szlagier telewizji TVN, którego gospodynią jest soczysta niczym karkówka Magda Gessler. Z lepszym lub gorszym skutkiem zmienia losy właścicieli podupadających lokali. Zwieńczeniem jej kilkudniowych starań jest uroczysta kolacja, a zaproszeni goście mogą spróbować polecanych i przygotowanych przez gwiazdę dań. Jak się na nią dostać? Restauratorka zdradziła tajemnicę.
25. sezon „Kuchennych Rewolucji” już od pierwszych kadrów zapewnił widzom dużą dawkę emocji. Tym razem bohaterem odcinka nie była tylko Magda Gessler, ale także właściciel jednej ze szczecińskich restauracji. To właśnie jego bezczelne zachowanie względem matki wzbudziło największe oburzenie internautów. Blondwłosa miłośniczka golonki, czyli prowadząca program, nie miała wątpliwości z postawieniem diagnozy problemu buńczucznego restauratora. Przekazała mu to w mało subtelny sposób. Magda Gessler jest gospodynią „Kuchennych rewolucji” już wiele lat i widzowie doskonale wiedzą, na co ją stać. Gdy rzuci talerzami lub soczystym przekleństwem, na nikim nie robi to już wrażenia. Tak samo jak osobliwe porównania („Śmierdzi, jakby się spociła kobieta pracująca nad rzeką”) i znajomość niemal wszystkich smaków świata („To smakuje jak kocia sperma”).
Magda Gessler od wielu lat uchodzi za jedną z najważniejszych, jeśli nie najważniejszą, gwiazd stacji TVN. Restauratorka znana jest przede wszystkim z programu "Kuchenne rewolucje", w którym podróżuje po Polsce i pomaga restauracjom stanąć z powrotem na nogi. Podczas wizyty w Czechowicach-Dziedzicach spotkało ją coś przerażającego.Gwiazda TVN udała się do Czechowic-Dziedzic, aby przeprowadzić rewolucję w lokalu serwującym kuchnię włoską o mylącej nazwie "Irlandia". Tuż przed punktem kulminacyjnym, którym jest kolacja z nowym menu, w drzwiach restauracji pojawili się strażacy i zakomunikowali, że wszyscy muszą się ewakuować.
Magda Gessler wdała się publiczną awanturę na oczach turystów. Zaatakowała aktywistę, który zarzucał jej „trucie małych dzieci”. Doszło do przepychanek, w wyniku których znana restauratorka wytrąciła mężczyźnie telefon z ręki. Do incydentu doszło podczas kręcenia „Kuchennych Rewolucji” w Karpaczu.To miało miało być rutynowe nagrywanie kolejnego odcinka „Kuchennych Rewolucji”. Popularna ekspertka od kulinariów pojawiła się w Karpaczu by pomóc upadającej restauracji „Pod Papugą”. Zanim zjawiła się w tym górskim miasteczku, kontaktował się z nią jeden z jeleniogórskich działaczy na rzecz środowiska – Marcin Bustowski. Zwrócił się do Gessler z prośbą o pomoc w nagłośnieniu sprawy rzekomo zatrutej wody i żywności. Magda Gessler poprosiła mężczyznę o przesłanie specjalistycznych dokumentów, które miały potwierdzać jego złowrogą tezę. Jak twierdzi Bustowski, po przesłaniu dowodów na skażenie karpackiej żywności i wody, Gessler „nabrała wody w usta” i przestała odpowiadać na jego liczne wiadomości.
Zmarł Mirosław Bem - uczestnik "Kuchennych rewolucji". Jego przygoda z programem nie zakończyła się dobrze, musiał się procesować z Magdą Gessler. Okazuje się, że był niezwykle ekscentryczną postacią, na jaw wychodzą kolejne aspekty jego działalności - częściowo nielegalnej.