Rozrywka.Goniec.pl > Gwiazdy > Magda Gessler promowała odcinek swojego programu w bardzo kontrowersyjny sposób
Kamil Matuszak
Kamil Matuszak 06.05.2021 15:47

Magda Gessler promowała odcinek swojego programu w bardzo kontrowersyjny sposób

Magda Gessler
Jakub Kaminski/East News

Magda Gessler postanowiła zareklamować najnowszy odcinek swojego programu w kontrowersyjny sposób. Restauratorka i postać telewizyjna opublikowała w mediach społecznościowych wpis, który miał zachęcić widzów do oglądania nowej odsłony „Kuchennych rewolucji”.

Magda Gessler zareklamowała swój program

Gwiazda TVN w ostatnim odcinku programu miała wybrać się do Zambrowa. W 20-tysięcznej miejscowości na trasie Warszawa-Białystok odwiedziła knajpę specjalizującą się w kuchni włoskiej. Aby napędzić zainteresowanie i przygotować fanów programu, opublikowała w mediach społecznościowych zdjęcie wraz z opisem.

Do rewolucji miało dojść w restauracji „Mąka i Magia”, a Magda Gessler według zwyczaju chciała napisać kilka słów o gospodarzach, obsłudze i daniach, które dostępne są na miejscu i które miała okazję skosztować. Właściciele knajpy z włoską kuchnią nie spodziewali się chyba takiej zapowiedzi.

Kolorowy język Magdy Gessler przyczyną kontrowersji

- Kuchenne rewolucje... dziś jak zwykle o 21.30... temat bardzo interesujący, jaką pizzę lubicie w dawnej restauracji Mąka i Magia... Zmieniłam ja w Croccante Pizza Mia, gdzie kawałek pizzy w ręku stoi na baczność, a nie jak dawniej impotencki ku**s, z którego cieknie podejrzana woda .... dalej ocenicie i zobaczycie sami czy pizza powinna stać na baczność, czy ... No dobrze już wiecie, o co chodzi !!! Którą kochacie ? Lubicie jeść... [pisownia oryginalna - dop. redakcji] - napisała prowadząca programu.

Internauci zszokowani porównaniem oraz... brakiem wiedzy

Kolorowe porównanie pizzy do męskiej części ciała bardzo szybko obróciło się przeciwko Magdzie Gessler. Wielu internautom nie spodobało się tak wulgarne porównanie i postanowili wyrazić to za pomocą swoich komentarzy:

"Nie wierzę, że to pani napisała. Poziom wypowiedzi żaden", "Cóż za ordynarne porównanie, Pani Magdo", "Pani Magdo, chyba czas poszukać innego zajęcia. Proponuję pchanie karuzeli w cyrku", "Czas już schodzić ze sceny" - pisali komentujący posty Magdy Gessler.

Restauratorka nie została zaatakowana wyłącznie przez fanów, którzy poczuli się obrażeni jej wpisem, ale również przez tych, którzy mają odmienne zdanie na temat struktury ciasta pizzy i mieli na swoje zdanie dowody natury naukowo-gastronomicznej:

- Pani Magdo.... Z całym szacunkiem jeszcze musi się Pani wiele nauczyć jeśli chodzi o pizzę. Dobra pizza to pojęcie względne. Są pizzę sztywne typu Classica czy Romana jak i są oryginalne włoskie neapolitańskie pizze wytwarzane według dyscyplinarki AVPN - z nadmuchanymi brzegami od wytwarzającej się tam pary na skutek bardzo krótkiego wypieku w bardzo wysokiej temperaturze. Środek tam jest cieniutki, można by powiedzieć, że jest właśnie naleśnikiem, na którym są przetarte pomidory oraz mozzarella - rozpisał się Maciej.

Wtórował mu także Arnold: - Pani Magdo, z całym szacunkiem do Pani, NIE MA Pani pojęcia o pizzy neapolitańskiej, czyli takiej skąd wywodzi się pizza (Neapol). Pizza musi być naleśnikowata z puszystym rantem. Na tym to polega. Pizzaiolo z całego świata dbają o dobrą hydratację, czasy dojrzewania i wypiek w odpowiedniej temperaturze. Podam przykład - 90 sek. w ponad 400 st. C. Wypieczony rant w panterkę świadczy o świadomości pizzaiolo i jego pracy. ot! Taka powinna być pizza. Obawiam się, że w tzw. TO i TK zgubiłaby się Pani przy przygotowaniu perfekcyjnej pizzy.

Administratorzy próbowali ratować sytuację

Co ciekawe komentarz nie spodobał się również TVN-owi, który postanowił skorygować błąd swojej gwiazdy, ale zrobił do dopiero po kilkunastu godzinach. Administratorzy strony „Kuchenne rewolucje” edytowali post Magdy Gessler, ale nie przyniosło to żadnych rezultatów, bo dyskusje odnośnie słów restauratorki rozgrzały na dobre.

Czy to tylko kolejny kontrowersyjny wpis Magdy Gessler, który przejdzie do historii i będzie przykładem kolorowego języka, którego używa? A może tym razem dała po sobie poznać, że są aspekty gastronomii, o których nie wie wszystkiego?

Artykuły polecane przez redakcję Goniec.pl: