Goniec.pl Rozrywka Magda Gessler sprzedaje grzyby. Ceny takie, że można złapać się za głowę
fot. KAPIF

Magda Gessler sprzedaje grzyby. Ceny takie, że można złapać się za głowę

14 października 2024

Sezon grzybowy w pełni. To idealny moment, by z apetytem zajadać się tymi leśnymi przysmakami, przyrządzanymi na wiele różnych sposobów. A ile trzeba zapłacić, by spróbować grzybowych potraw w delikatesach Magdy Gessler? Te ceny nie należą do najniższych.

W delikatesowym menu u Magdy Gessler pojawiły się grzybowe dania

Wielu osobom jesień kojarzy się nie tylko z powrotem do szkoły i końcem słonecznych i ciepłych dni, ale także z wyprawami do lasu, podczas których można znaleźć różnego rodzaju grzyby. Prawdziwki, borowiki, kanie - to tylko niewielka część darów natury, które następnie mogą wylądować na talerzach pod różną postacią.

Grzybiarze w tym roku wyjątkowo cieszą się obfitymi zbiorami i powrotami z lasów z pełnymi wiadrami i koszykami. Tym urodzajem zapewne cieszą się również kucharze, którzy w restauracjach serwują pyszne dania ze świeżo zebranych grzybów.

Również w delikatesach “U Fukiera”, które prowadzi Magda Gessler , pojawiły się dania z tych darów natury. Ile trzeba zapłacić, by móc spróbować tych apetycznie wyglądających potraw, które głównie składają się z grzybów?

Magda Gessler
fot. KAPIF; Magda Gessler
Nie żyje jedna z najwybitniejszych polskich dziennikarek. Cios dla świata rodzimego filmu
Smutne wieści dla fanów "Rancza", nie żyje filar serialu. "Odszedł od nas prawdziwy autorytet"

Ile trzeba zapłacić w delikatesach Magdy Gessler za grzybowe potrawy?

Amatorzy grzybów - zbierania ich, jak i kosztowania, zapewne wiedzą, że dania przygotowywane z nich zwykle nie należą do najtańszych. Na tę cenę ma wpływ wiele aspektów, m.in. czas, który trzeba poświęcić, by je znaleźć oraz przygotować.

ZOBACZ TAKŻE : Burza tuż po nowym odcinku "Rolnik szuka żony". Widzowie nie zostawili na nich suchej nitki

W wielu restauracjach obecnie serwowane są grzybowe dania, które cieszą się niemałym zainteresowaniem wśród klientów. A ile trzeba zapłacić za nie w delikatesach “U Fukiera”, prowadzonych przez Magdę Gessler ? By móc ich skosztować, należy przygotować się na wydanie niemałej kwoty.

Przyjrzyjmy się zatem cennikowi, który możemy znaleźć na stronie. Za słoik o pojemności 900 ml, zawierającego żur na prawdziwkach trzeba zapłacić 78 zł , a za taką sama pojemność zupy czystej grzybowej wyjdzie 83 zł . Kapusta wegańska z grzybami i pigwą kosztuje za to 91 zł.

Tyle trzeba zapłacić za dania mięsno-grzybowe w delikatesach "U Fukiera" u Magdy Gessler?

Delikatesy “U Fukiera” przygotowały znacznie szerszą ofertę, w której pojawiają się sezonowe grzyby, gdzie dodano również dania zawierające mięso. Za nie także trzeba sowicie zapłacić. Za słoik o pojemności 900 ml zawierający gulasz cielęcy z leśnymi grzybami należy zapłacić 89 zł , zaś pulpety cielęce w sosie z borowików kosztują tylko 2 zł mniej, czyli 87 zł.

Za to za słoik 200 g zawierający tymbaliki drobione z marynowanymi opieńkami należy zapłacić 33 zł , zaś foremka 500 g pasztetu z dziczyzny i grzybów kosztuje 98 zł.

W dzieciństwie przeżył wiele ciężkich chwil, później rozdawał miliony. Kim jest youtuber Budda?
Dziś wielu Polaków chwyci za piloty i o 20:15 przełączy na Polsat. Stacja pokaże kinowy hit
Obserwuj nas w
autor
Elżbieta Włodarska

Redaktorka portalu Goniec.pl. Interesuję się światem rozrywki i polskiego filmu. Hobbystycznie tworzę makijaże. W wolnym czasie lubię relaksować się podczas pracy w ogrodzie.

 

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@goniec.pl
non-fiction wiadomości finanse technologia zdrowie rozrywka sport