Rozrywka.Goniec.pl > Gwiazdy > Ile kosztuje sylwestrowa kolacja u Magdy Gessler? Ceny zaskakują
Anna Dymarczyk
Anna Dymarczyk 17.12.2021 09:16

Ile kosztuje sylwestrowa kolacja u Magdy Gessler? Ceny zaskakują

magda gessler
Instagram/magdagessler_official

Magda Gessler zaprasza już na Sylwestra w restauracji "U Fukiera". Ceny za kolację są, jak na polskie standardy, wysokie, a dodatkowo zapłacić trzeba również za alkohol. Niektóre butelki kosztują nawet tysiąc złotych. W menu pojawiła się też pewna wpadka, którą fani postanowili wytknąć.

Menu mówi samo za siebie. Dostępne są prawdziwe przysmaki i rarytasy. Nie wszystko jednak znajduje się w cenie i za niektóre przysmaki trzeba będzie osobno dopłacić.

Magda Gessler zaprasza na Sylwestra. Wysokie ceny

W tym roku "U Fukiera" odbędzie się sylwestrowe świętowanie. Kolację dla dwojga lub większej liczby par można już rezerwować. Wydarzenie będzie zapewniało prawdziwe kuchenne atrakcje.

Ze standardowego i wegetariańskiego menu goście będą mogli wybrać to, co najbardziej przypadnie im do gustu. Zapłacić będą musieli jednak sporo - 450 zł za parę przy menu standardowym i 400 zł za menu wegetariańskie.

Dalszy ciąg artykułu pod materiałem wideo

Dodatkowo zapewnione zostaną przekąski, za te trzeba będzie jednak dopłacić. W menu umieszczono ostrygi z cytryną i sosem (100 zł za 8 sztuk), czarny kawior z syberyjskiego jesiotra (250 zł za puszkę 50 g) oraz deskę kozich serów (60 zł).

Alkohol również będzie opłacany osobno. Za najtańszą butelkę szampana goście będą musieli zapłacić 290 zł, a za najdroższą - nawet 1400 zł. W takich przypadkach lepiej odpuścić sobie wykwintne alkohole do świętowania Nowego Roku.

Wpadka w menu. Goście zdziwieni

W menu wegetariańskim pojawiła się pewna wpadka, która zadziwiła niektórych komentujących post z ujawnionymi cenami. Zdziwienie było tym większe, że Magda Gessler zazwyczaj trzymała się wegetariańskich standardów.

- Co to za wegetariańskie menu z rybami? - pytał jeden z zainteresowanych. Jak się okazało, w menu wegetariańskim pojawiła się niespodziewana pozycja.

Można nawet powiedzieć, że prawie całe menu wegetariańskie opierało się na rybach. Znalazły się w nim takie pozycje, jak: tartinki z aksamitnym tatarem z mazurskiego pstrąga, puszysty biszkopt z pstrąga podany na różowym sosie z marynatami, zupa rybaków, faszerowany karp i jesiotr z Gosławic.

Standardem kuchni wegetariańskiej jest wstrzymanie się od potraw mięsnych - zazwyczaj stawia się w niej na świeże warzywa i owoce, ale też niektóre produktu odzwierzęce. Ryba dla wegetarian również uznawana jest jako danie mięsne. Czy w menu nastąpią zmiany?

Artykuły polecane przez redakcję Goniec.pl:

Jeżeli chcesz się podzielić informacjami ze swojego regionu, koniecznie napisz do nas na adres redakcja@goniec.pl

źródło: Goniec.pl