Małgorzata Rozenek zdradziła, jak oszczędza na gotowaniu. Wiadomo z czego zrezygnowała
Małgorzata Rozenek jest uzdolniona w tak wielu sferach, że jej życie jawi się jako pasmo samych sukcesów zawodowych i prywatnych. Fanów nie zdziwi więc fakt, że żona Radosława Majdana, spektakularne osiągnięcia posiada również w kuchni. Jak gotuje, by zaoszczędzić w dobie wszechobecnej inflacji i które kulinarne specjały skradły jej serce? Tego o niej nie wiedzieliście.
Małgorzata Rozenek prowadzi dom i firmę cateringową
Małgorzata Rozenek jest szczęśliwą żoną Radosława Majdana i dumną matką trzech synów. Celebrytka w przerwie pomiędzy obowiązkami wynikającymi z prowadzenia "Dzień dobry TVN" i działalności influencerskiej (surowo ocenionej przez UOKiK) zajmuje się również domem. Tajemnicą poliszynela jest to, w jaki sposób niegdysiejszej "Perfekcyjnej Pani Domu" udaje się utrzymać swoją wielką i okazałą willę w nieskazitelnej czystości,
Małgorzata Rozenek jako kobieta sukcesu prowadzi także kilka innych biznesów. Jednym z nim jest firma cateringowa proponująca klientom tzw. dietę pudełkową ze zdrową żywnością. Czy korzysta z niej również była prowadząca usunięty z anteny "Projekt lady"?
Małgorzata Rozenek uwielbia gotować
Okazuje się, ze Małgorzata Rozenek "jak ryba w wodzie" czuje się nie tylko w biznesie i w studiu, ale także za kuchenną ladą. Ten talent zauważyli także producenci "śniadaniówki" TVN, dzięki czemu już niebawem zobaczymy eksmałżonkę zadłużonego Jacka Rozenka w cyklu "Kuchenne wyzwanie".
Małgorzata Rozenek z pewnością nie musi przygotowywać się do tej roli, jednak aby pobudzić smak fanów oczekujących na to widowiskowe przedsięwzięcie, udzieliła wywiadu zdominowanego przez kwestie żywieniowe. Co zatem leży w kręgu ścisłych kulinarnych zainteresowań celebrytki?
- Bardzo bym chciała, żeby moje kuchenne wyzwanie trafiło na sezon majowy, kiedy będą szparagi. One są bardzo zdrowe, kocham je pod każdą postacią i naprawdę cały rok wyczekuję na to, żeby one się wreszcie pojawiły. Z jednego pęczka szparagów jestem w stanie przygotować trzydaniowy obiad - pochwaliła się w rozmowie z portalem Newseria Lifestyle. Kontynuowała zachwyty nad zielonym warzywem, w pewnych kręgach uznawanym za luksusowe.
- Bardzo lubię zupę krem ze szparagów z pyszną roślinną śmietaną , uwielbiam też gotowane ziemniaczki, jajko sadzone, szparagi i do tego sos z kefiru i maślanki, połączonych razem ze szczyptą kwaśnej śmietany , to jest coś pysznego. Szparagi świetnie sprawdzają się też jako baza pod rybę - pouczyła 44-latka.
Małgorzata Rozenek oszczędza, bo wyeliminowała z kuchni jeden drogi produkt
Małgorzata Rozenek ujawniła, że dzięki genialnemu zmysłowi kuchennemu udaje jej się zaoszczędzić na zakupach. Dużą rolę odgrywa w tym wegetarianizm , ponieważ cała gromadka - włączając Radosława Majdana - całkowicie wyeliminowała z diety wciąż drożejące mięso, dzięki czemu omijają ich frustracje na widoik nowych cen przy stoisku mięsnym. - Ciężko jest prowadzić dom, gotując dwa różne rodzaje posiłków - zdradziła gwiazda, której do swoich przekonań udało się przekonań wszystkich domowników.
Małgorzata Rozenek z rodziną zajadają się więc kopytkami, a wegetariański rosół pełen ziołowych aromatów jest przysmakiem, na który wszyscy czekają.
- Nic mnie tak nie uspokaja, jak po stresującym dniu zacząć taki reset, odpoczynek właśnie od zrobienia gara porządnego rosołu - rozmarzona Małgorzata Rozenek podsumowała na łamach Newseria Lifestyle.
Śledź najnowsze newsy na Twitterze Gońca: https://twitter.com/GoniecPL
Źródło: Newseria Lifestyle