Ania Starmach wyjawiła, co zrobić, gdy pęka sernik. Postawiła sprawę jasno, ten sposób to hit
Anna Starmach znana jest widzom z programów spod szyldu “MasterChef”. Teraz była jurorka programu chętnie dzieli się ze swoimi fanami przydatnymi radami dotyczącymi gotowania. Tym razem padło na świąteczne wypieki. Gwiazda zdradziła, co zrobić z pękającym sernikiem. Trudno uwierzyć w to, co napisała.
Anna Starmach dzieli się z fanami kulinarnymi poradami
Szeroka publiczność miała okazję poznać Annę Starmach za sprawą jej występów w lubianych programach spod szyldu " MasterChef ”. Ostatnio jednak gwiazda postanowiła całkowicie przewartościować swoje życie i odeszła z telewizji . Od tamtej pory skupia się na działalności w internecie, gdzie chętnie podpowiada swoim fanom, co robić, gdy gotowanie nie idzie nam tak, jakbyśmy chcieli.
Teraz ze względu na zbliżające się święta Boże Narodzenia 37-latka postanowiła zorganizować na swoim Instagramie specjalne “Pogotowie kulinarne” . To właśnie tam doradzała swoim fanom w kwestii świątecznych potraw. Jedna z internautek postanowiła dopytać byłą jurorkę, co zrobić w przypadku pękającego sernika. Jej odpowiedź nie pozostawia żadnych wątpliwości.
Była jurorka "MasterChef" pomaga w świątecznych przygotowaniach
Na swojej instagramowej relacji specjalistka podzieliła się z fanami kilkom radami na temat tego, jak w spokojny i bardziej zorganizowany sposób przygotować się do nadchodzących świąt Bożego Narodzenia. Nie zabrakło oczywiście również licznych przepisów, które idealnie sprawdzą się na wigilijnym stole . Wśród nich znalazły się m.in. paszteciki, które zdaniem Anny Starmach zaskakują prostotą przygotowania i idealnie sprawdzą się podane wraz z barszczem.
ZOBACZ: Hit! Marcin Maciejczak sparodiował świąteczne nagranie sióstr Godlewskich
Wśród porad nie zabrakło oczywiście tych, dotyczących wypieków, które stanowią główny obszar zainteresowania 37-latki. Jedna z internautek postanowiła zapytać ją, co zrobić w sytuacji, gdy nie wyrasta biszkopt . Gwiazda podkreśliła, że mogą być tego trzy powody. Wśród nich wymienia źle ubite białka, zbyt wysoką temperaturę w piekarniku lub złą proporcję mąki do jajek. Była jurorka “MasterChefa” podzieliła się także instrukcją, co zrobić, aby mak się nie sypał . Okazuje się, że odpowiedź jest wyjątkowo prosta.
Ja mak gotuję w mleku. “Doprawiam” dużą ilością miodu, a przed wyłożeniem na ciasto mieszam z ubitymi białkami - napisała w swoich mediach społecznościowych.
Anna Starmach z radą na pękający sernik
Anna Starmach słynie z tego, że jej rady są proste, a czasami wręcz doprawione nutką dobrego humoru. Gwiazda podchodzi bowiem z dystansem do gotowania i twierdzi, że najważniejsze jest pozytywne myślenie oraz nieco luzu w kuchni . Tak też było w momencie, gdy otrzymała ona pytanie, co zrobić z pękającym sernikiem. Okazuje się, że zdaniem ekspertki nie ma na to rady i trzeba po prostu cieszyć się z tego, co jest.
Nie przejmować się i polać lukrem lub czekoladą - wyjaśniła.
ZOBACZ: "Co myślisz o mężczyznach zakładających nowe rodziny?". Zaskakująca odpowiedź partnerki Hakiela