Małgorzata Ohme ma ukryty talent. Pokazała go w "Dzień dobry TVN"
Małgorzata Ohme cieszy się z nowego wyzwania, jakie czeka wszystkich prowadzących "Dzień dobry TVN" już wiosną 2023 roku. Prezenterka będzie miała duże pole do popisu, by pochwalić się swoim talentem. Nie wszyscy wiedzieli, że Małgorzata Ohme jest w tej dziedzinie ekspertką. W jakiej roli zobaczą ją widzowie?
"Dzień dobry TVN". Małgorzata Ohme zachwycona nowym cyklem
"W marcu jak w garncu" to nowa seria w "Dzień dobry TVN", w ramach której gospodarze oprócz prowadzenia programu z wygodnej kanapy, będą na stałe gościć w kuchni. Z gośćmi, ale także solo, będą przygotowywać kulinarne specjały jak u babci, a także dania regionalne i te bardziej egzotyczne. Paulina Krupińska już zaznaczyła, że obawia się tego przedsięwzięcia, natomiast Małgorzata Ohme ma zupełnie inne podejście i niemal rozpłynęła się z radości, opowiadając o gotowaniu.
- Bardzo lubię gotować, moje dzieci uważają, że gotuję najlepiej na świecie. Przyjaźnię się też z różnymi kucharzami, z Andrzejem Polanem, z Beatą Kartowicz. To są ludzie, których podziwiam, którzy są artystami, którzy robią naprawdę wspaniałe rzeczy. Chętnie ich podglądam, uczę się, ale też pochodzę z rodziny gotującej. Moja mama gotowała po staropolsku, moja babcia z kolei wspaniale gotowała i piekła - zapowiedziała Małgorzata Ohme w Plejadzie.
"Dzień dobry TVN". Małgorzata Ohme o swoim popisowym daniu
Małgorzata Ohme nie boi się fartucha i lubi spędzać w kuchni dużo czasu. Taki zwyczaj przejęła z domu. Chce zapewnić swoim dzieciom błogie dzieciństwo, które jej w dużej mierze kojarzy się z ciepłem domowej kuchni i prostymi smakami.
- Lubię, gdy w domu pachnie jedzeniem. Dla mnie dom to są zapachy, m.in. pomidorowej, ogórkowej, jabłecznika, sernika. Ostatnio koleżanka zapytała mnie, z czym kojarzy mi się dzieciństwo. Gorąca bułeczka, chrupiąca, z piekarnika, z masłem, miodem i serem z targu w Sandomierzu, plus jabłecznik i biała porzeczka, której nigdzie indziej nie było. P amiętam dzieciństwo smakami - zwierzyła się. Małgorzata Ohme pochwaliła się, jaka jest jej specjalność. Czy takie danie uwarzy na antenie "śniadaniówki" TVN?
- Czterowarstwowa tarta z porami na winie. Na słono. Umiem też robić bardzo dobre zupy, takie staropolskie. Podobno robię genialną pomidorową, w różnej postaci. Podobno też świetnie piekę szarlotkę, wczoraj upiekłam ciasto z wiśniami, tydzień temu marchewkowe - zachwalała w rozmowie z portalem Plejada.
Czy Małgorzata Ohme stołuje się w restauracjach?
Małgorzata Ohme swój kulinarny talent już pokazała w studiu "Dzień dobry TVN". Przygotowała zupę zarzucajkę, tartę i sernik zgodny z przepisem babci. Umiejętności nie przeszkadzają dziennikarce, by czasami odejść od kuchennego blatu i zasiąść przy restauracyjnym stoliku.
- Czasami decyduję się zjeść na mieście, ale nie dlatego, że mnie na to stać. Człowiek się narobi w kuchni, trzeba to później posprzątać. Jak sama gotuję, to oprócz tego, że jestem najedzona, to jeszcze jestem zmęczona i nie mam w sobie takiej celebracji, spokoju spożywania posiłku. Ale lubię i to, i to - podsumowała Małgorzata Ohme w Plejadzie.
Źródło: Plejada