Magda Gessler wysoko się ceni. Jej pączki kosztują majątek! Za tyle można zjeść obiad
Magda Gessler tradycyjnie wychodzi naprzeciw potrzebom rynku i oczekiwaniom swoich potencjalnych klientów. W jej restauracjach można nie tylko zjeść na miejscu, ale również zamówić specjalnie przygotowany okazjonalny catering. A ile trzeba zapłacić za pączki u słynnej restauratorki? Niektórych te ceny mogą wbić w fotel.
Magda Gessler jest znaną restauratorką
Magda Gessler jest znaną postacią telewizyjną. Widzowie przede wszystkim znają ją z “Kuchennych rewolucji”, gdzie bezpardonowo pokazuje kucharzom, właścicielom oraz obsłudze kulinarne błędy. Zdradza przy okazji swoje kuchenne tajniki, dzięki którym dania nabierają zupełnie innego smaku.
Choć zwykle Magda Gessler kojarzy się z telewizją, to jednak może się ona poszczycić również innymi znakomitymi osiągnięciami. Jest właścicielką kilku lokali serwujących znakomite dania. Wiele osób zwróciło jednak uwagę na ceny, jakie można spotkać w jej restauracjach, uważając niektóre za co najmniej wygórowane. Czy tak faktycznie jest?
Jak wyglądają ceny w lokalu Magdy Gessler?
Jednym z lokali sygnowanych nazwiskiem Magdy Gessler zdecydowanie jest “Słodki Słony”. W ostatnim czasie media rozpisywały się na temat świątecznych specjałów, które można było tam zakupić. Nie da się ukryć, że dla niektórych kwoty, jakie trzeba byłoby zapłacić za dane smakołyki, mogły być zdecydowanie zbyt wysokie.
Rekordzistą w kwestii cenowej jest zdecydowanie makowiec - za kilogram tego wypieku w restauracji Magdy Gessler należy zapłacić aż 170 złotych. Piernik świąteczny i sernik ma nieco niższą cenę, wynoszącą 105 złotych. Jeszcze taniej można dostać placek drożdżowy, który kosztuje 70 złotych. Zaskakująco wysokie kwoty musieliby zapłacić klienci, którzy chcieliby skosztować tort piernikowy średni lub tort makowy średni. Ich cena to aż 300 złotych.
Ile trzeba zapłacić za pączki u Magdy Gessler?
Nie tylko catering świąteczny zakupiony u Magdy Gessler posiadał bardzo wysokie ceny. Również chęć skosztowania pojedynczych smakołyków może niejedną zdecydowanie zniechęcić do zakupu. Wszystkiemu winne były wysokie ceny, przekraczające możliwości co niektórych osób. Co niektórzy kręcili głową ze zdumienia, widząc ceny rogali świętomarcińskich, które miały kosztować 10 zł za sztukę.
A ile trzeba zapłacić za pączka , który dla wielu jest idealnym przysmakiem na zbliżający się tłusty czwartek? Jak donosi “Fakt”, amatorzy tej wysmażonej słodkości będą musieli słono zapłacić, by móc cieszyć się rarytasem sygnowanym nazwiskiem Magdy Gessler.
W cukierni Słodki Słony należącej do córki Magdy Gessler pączek kosztuje 22 zł i to za sztukę. To jak na razie najdroższe pączki, jakie znaleźliśmy, odwiedzając cukiernie w różnych częściach Polski. Co ciekawe, w ciągu roku cena wzrosła aż o 22 proc. W zeszłym roku cena pączka od Gessler wynosiła 18 zł - przekazał serwis.
Źródło: “Fakt”