Magda Gessler zrzuciła kilkanaście kilogramów. Sama stworzyła dietę
Magdę Gessler zna chyba każdy i nikomu nie trzeba jej przedstawiać. Znana restauratorka i prowadząca programu “Kuchenne rewolucje”, znalazła metodę na błyskawiczne pozbywanie się zbędnych kilogramów. Co takiego robi, że udaje się jej chudnąć w ekspresowym tempie? Jej przepis na smukłą sylwetkę jest bardzo prosty!
Magda Gessler schudła już kilkanaście kilogramów
Magda Gessler niepodzielnie króluje w telewizji jako bezkompromisowa ekspertka “Kuchennych rewolucji”. Na co dzień ratuje przed nieuchronnie nadciągającą katastrofą setki restauracji. Dzięki niej wiele z nich wyszło z niezłych tarapatów obronną ręką. Zaglądała do garnków i talerzy. Próbowała, smakowała, delektowała się – niestety, odbiło się to na jej wadze.
Teraz Magda Gessler zrzuca nadprogramowe kilogramy - schudła już kilkanaście! Co fascynujące, zajęło jej to niecały rok. Wygląda wspaniale i czuje się rewelacyjnie w swojej skórze! W czym tkwi tajemnica restauratorki?
W czym tkwi sekret chudnięcia Magdy Gessler?
- Dziś prawie nie jem mięsa, piję dużo ciepłej wody, nie podjadam między posiłkami , a jeśli to już, to odrobinę śliwek lub malin. Jem trzy niewielkie posiłki, zazwyczaj pełne warzyw. Na śniadanie kawa bez mleka, kilka łyżek jajecznicy i sok grejpfrutowy. Czuję, że mam więcej energii , która dosłownie mnie rozpiera – powiedziała prowadząca Kuchennych rewolucji w rozmowie z Party.
Zatem żadne głodówki czy diety cud. Bez cierpienia katuszy i rezygnowania z ulubionych potraw. Wystarczyła prosta zasada i sumienne jej się trzymanie. Kluczowe okazało się regularne spożywanie posiłków i zmniejszenie ich porcji. Jem mniejsze porcje! To żadne odkrycie, ale działa. Nigdy nie odchudzam się rygorystycznie. Nakazy i zakazy nie działają dobrze. Najważniejszy jest spokój, zaufanie sobie i zachowanie równowagi – tłumaczyła Gessler.
Prowadząca Kuchennych rewolucji nie tęskni do dawnych nawyków żywieniowych
Po zrzuceniu kilkunastu kilogramów, Magda Gessler jest zachwycona, a codzienne życie sprawia jej jeszcze więcej frajdy i radości. Oprócz wyglądu, zaobserwowała u siebie istotne korzyści zdrowotne. - Czuję się teraz skoczna i lekka. Inaczej i milej się chodzi. Mniej się męczę i to jest piękne. Mogę bardziej się cieszyć życiem i smakami. Od czasu do czasu trzeba organizmowi fundować taki detoks. Od trzech miesięcy nie jem makaronu ani ryżu. Chleb zamieniłam na kromkę razowego pieczywa, na które pozwalam sobie rano. Nie tęsknię do dawnych przyzwyczajeń – przekonywała w Fakcie.
Źródło: Party, Fakt