Goniec.pl Rozrywka Rewolucja w "Bistro rumiane". Wiemy, czy "Kuchenne rewolucje" w Olsztynie się udały, a lokal "Calabria" to już przeszłość
(zdj. ilustracyjne) TRICOLORS/East News

Rewolucja w "Bistro rumiane". Wiemy, czy "Kuchenne rewolucje" w Olsztynie się udały, a lokal "Calabria" to już przeszłość

31 marca 2022
Autor tekstu: Agata Jaroszewska

"Kuchenne rewolucje". "Calabria" w Olsztynie, czy rewolucja się udała? Magda Gessler po 4 tygodniach odwiedziła rodzinny lokal. Gwiazda TVN chciała dowiedzieć się, czy "Kuchenne rewolucje" odniosły sukces i z menu "Calabrii" zniknęła pizza, a w "Bistro Rumiane" pojawiły się lokalne ryby.

Najnowszy odcinek "Kuchennych rewolucji" nagrywany był w Olsztynie . Magda Gessler postanowiła zupełnie zmienić lokal " Calabria ". Monika i Daniel pożegnali nie tylko stary wystrój restauracji, ale również menu.

Przed wizytą Magdy Gessler, mieszkańcy Olsztyna w lokalu "Calabria" zjeść mogli sushi , pizzę , obiady domowe i makarony . Nastąpiła totalna rewolucja, a gwiazda TVN nie zawahała się, widząc niepewność Daniela, który ją wezwał.

Olsztyn "Calabria". Czy udały się "Kuchenne rewolucje"?

Jeszcze przed powrotem Magdy Gessler do dawnego lokalu " Calabria " restauratorka była bardzo zadowolona z pracy kuchni. Przy kuchence na zapleczu rodzinnego lokalu z Olsztyna rządziła babcia , czyli teściowa Daniela , właściciela " Calabrii ".

W najnowszym odcinku "Kuchennych rewolucji" widzowie TVN dowiedzieli się, że w Olsztynie lokal " Calabria " zastąpiło " Bistro rumiane ". Magda Gessler przedstawiając swój pomysł ekipie restauracji podkreśliła, że rumiane mają być podawane gościom potrawy .

W menu dawnej " Calabrii " próżno szukać pizzy i sushi . Magda Gessler podkreśliła, że w Olsztynie i na całej Warmii bardzo trudno znaleźć dobrą rybę. Po raz kolejny prowadząca "Kuchenne rewolucje" miała rację.

P o czterech tygodniach od "Kuchennych rewolucji" mieszkańcy Olsztyna docenili lokalne potrawy i bardzo dobrze przyrządzone ryby, w tym suma. Spore zdziwienie wywołało już pierwsze danie wymyślone przez Magdę Gessler .

Menu Magdy Gessler w dawnej "Calabrii" zaskoczyło. Co podaje "Bistro rumiane"?

Nietypowy pomysł Magdy Gessler na przystawkę zaskoczył nie tylko głównych bohaterów najnowszego odcinka "Kuchennych rewolucji" . Gwiazda TVN oświadczyła, że pierwszym daniem podawanym gościom będzie sałata w bulionie pod grubą kołderką sera .

Na uroczystej kolacji, która jest obowiązkowym punktem "Kuchennych rewolucji" goście byli zaskoczeni słysząc, że będą jeść sałatę rzymską maczaną w wywarze cielęcym . " Calabria " w Olsztynie to przeszłość, ale czy "Bistro rumiane" nadal działa?

"Calabria" i "Kuchenne rewolucje": czy rewolucje się udały?

Opuszczając "Bistro rumiane" Magda Gessler nie wiedziała, czy ryby nie zostaną ponownie zastąpione przez pizzę , która królowała w lokalu " Calabria ". Widzowie TVN zobaczyli jednak, że rewolucja Magdy Gessler odniosła sukces.

Monika i Daniel przyznali przed kamerami TVN , że po "Kuchennych rewolucjach" goście chętnie odwiedzają "Bistro rumiane" . W odróżnieniu od lokalu " Calabria " w weekendy brakuje wolnych stolików.

- Wasza restauracja należy do udanych. Bardzo mi się podobna - powiedziała Magda Gessler. W "Bistro rumiane" jedzenie po "Kuchennych rewolucjach" było udane. Zarówno w zupie cebulowej , jak i rybie zapiekanej na ziemniakach pojawiły się drobne błędy, na które uwagę zwróciła Magda Gessler. - Podciągnijcie drobiazgi, bo one czynią cuda - powiedziała do Moniki i Daniela restauratorka.

Czy rewolucja "Bistro rumiane" się udała? Magda Gessler nie pozostawia wątpliwości i w Olsztynie po raz kolejny w "Kuchennych rewolucjach" udowodniła, że lokalna kuchnia oraz sięganie po dobrze znane smaki to klucz do sukcesu .

Artykuły polecane przez redakcję Goniec.pl:

Źródło: tvn

Obserwuj nas w
autor
Agata Jaroszewska

Redaktorka portalu Goniec.pl. Studiowałam na Uniwersytecie Warszawskim oraz w Szkole Głównej Służby Pożarniczej. Interesuję się głównie problemami społecznymi oraz zagadnieniami związanymi z kulturą. W swojej pracy skupiam się na nagłaśnianiu ważnych i istotnych spraw w skali lokalnej, a do opisywanych spraw zawsze podchodzę bezstronnie. Moją pasją jest etnologia, szczególnie kwestie związane z kulturowym uwarunkowaniem społeczeństwa oraz dawne wierzenia. Szczególną uwagę przywiązuję do historii mówionej, gdzie nie ma jedynej i słusznej wersji wydarzeń historycznych. Przez trzy lata prowadziłam badania etnograficzne na terenie Ukrainy. Na Huculszczyźnie rozmawiałam ze świadkami historii na temat ich wspomnień o szkołach prowadzonych przez Polaków, czy prześladowaniu grekokatolików w czasie delegalizacji tego Kościoła na tamtejszych terenach.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@goniec.pl
non-fiction wiadomości finanse technologia zdrowie rozrywka sport